LM: Bayern prekonal aj zlepšenú rímsku obranu

NETKY.SK • 6 November 2014, 08:29 • 2 min
LM: Bayern prekonal aj zlepšenú rímsku obranu

MNÍCHOV - Po Borussii Dortmund postúpil expresne rýchlo do osemfinále Ligy majstrov aj Bayern Mníchov. Bavori sa stali vôbec prvým nemeckým klubom v histórii, ktorý si zabezpečil prvé miesto v skupine už po odohraní štyroch zápasov. Majú z nich 12 bodov a skóre 11:1. V stredu si zverenca Pepa Guardiolu poradili pred vypredanou 68-tisícovou Alianz Arenou s AS Rím 2:0.

slovakia

left justify in out

Prvý gól strelil v 38. min pohotovo Franck Ribéry, keď vyťažil zo skvelej prihrávky Davida Alabu. Výsledok spečatil v 64. min Mario Götze. Rimania si po zdrvujúcej domácej prehre 1:7 spred dvoch týždňov tentoraz v Mníchove hanbu neurobili, ale na bodový zápis nárok nemali. "Gratulujem svojim hráčom najmä k výkonu v druhom polčase. Hostia miestami bránili až so šiestimi hráčmi, ale my sme na ihrisku dominovali," cituje server FC Bayern španielskeho trénera Pepa Guardiolu. "Bol to úplne iný zápas ako ten v Ríme. Cez prehustenú obranu súpera sme sa v prvom polčase ťažko presadzovali, ale dôležité bolo, že sme dali gól. Postup a víťazstvo v predstihu sú pre nás dôležité," pripomenul Franck Ribéry, vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu. 

 

Bayern napriek radosti z ďalšieho víťazstva zaznamenal v zápase aj jednu veľkú stratu. Stredopoliar David Alaba v 81. min musel dolu z ihriska pre zranenie kolenných väzov. Pri odchode zo štadióna si pomáhal barlami. Predpokladá sa, že bude pauzovať dva až tri mesiace. "Verím, že po Vianociach by sa medzi nás mohol vrátiť. Je to mimoriadne dôležitý hráč," komentoval tréner.

 

Hostia z Ríma nechali odpočívať klubovú ikonu Francesca Tottiho a až v priebehu druhého polčasu sa na trávnik dostali ďalší ofenzívni futbalisti Gervinho a Miralem Pjanič. Tréner Rudi García po domácej blamáži tentoraz stavil na tvrdú defenzívu. Ani to však jeho tímu k bodom nepomohlo. "Ukázali sme charakter a hrdosť. Chceli sme aj bodovať, ale proti jednému z najlepších tímov na svete sme to mali ťažké. Oni si utvorili dve a pol šance a dali z toho dva góly. Navyše v bránke majú Neuera a ten pochytá veľa,“ hodnotil García na serveri UEFA. Jeho zverenci majú v E-skupine na konte 4 body, rovnako ako CSKA Moskva, ktorý prekvapujúco raboval v Manchestri (2:1). Hráči City sú aktuálne poslední s 2 bodmi. O druhú postupovú priečku bude ešte tvrdý boj. "Bayern bola ťažká skúsenosť, ale teraz nastáva boj o postup," dodal García. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona