LM: Bayern opäť dobyl Londýn a prekonal rekord, Wenger: Rozhodca to zabil

NETKY.SK • 20 Február 2014, 10:40 • 2 min
LM: Bayern opäť dobyl Londýn a prekonal rekord, Wenger: Rozhodca to zabil

LONDÝN - Futbalisti Bayernu Mníchov po deviatich mesiacoch opäť dobyli anglickú metropolu. Bavori najskôr v máji minulého roku zvíťazili na londýnskom štadióne Wembley vo finále Ligy majstrov 2012/2013 nad Borussiou Dortmund (2:1) a v stredu si vytvorili ideálnu pozíciu pred odvetným zápasom osemfinále LM 2013/2014 po výhre 2:0 na ihrisku Arsenalu Londýn. Navyše, zverenci trénera Pepa Guardiolu vytvorili nový rekord, keď vyhrali vonku v LM už v siedmich stretnutiach v rade.

slovakia

left justify in out

V zápase na štadióne Emirátov nevyužili obe mužstvá pokutové kopy. Na jednej strane bol neúspešným exekútorom sám faulovaný hráč Mesut Özil, na druhej strane mieril do žrde rakúsky legionár David Alaba. Bayern však nielenže kopal penaltu, ale po faule brankára Wojciecha Szczesného na Arjena Robbena v šestnástke hral aj v početnej prevahe kvôli vylúčenému poľskému legionárovi. 
      

"Rozhodca urobil rozhodnutie, ktoré v podstate zabilo zápas," povedal Wenger na adresu talianskeho arbitra Nicolu Rizzoliho, ktorý v 37. minúte vylúčil gólmana "kanonierov". "Myslím, že toto pravidlo je odlišné v každej krajine. V Taliansku sa vylučuje práve za takéto fauly. Domnievam sa, že náš brankár išiel po lopte a dotkol sa Robbena, ktorý to samozrejme prifarbil, čo som mu aj povedal. Robben má dostatok skúseností, aby to využil. Hráči Bayernu padali pri každom jednom kontakte, na to nie sme v Anglicku zvyknutí. Niekoľkokrát sme sa sťažovali, pretože fauly, po ktorých boli nariadené pokutové kopy, by v Premier Leauge neboli. Ešte však nie je koniec a budeme bojovať až dokonca. Minulý rok sme s nimi tiež prehrali doma (1:3) a vyhrali vonku (2:0), takže sa o to pokúsime znovu," dodal francúzsky kouč.
      

Zverenci Pepa Guardiolu s potrebnou dávkou trpezlivosti čakali na to, keď budú môcť využiť početnú prevahu. Dočkali sa napokon dvakrát, aj keď prekonať zhustený val Arsenalu, ktorý sa natlačil na vlastnú polovicu, nebolo vôbec jednoduché. Najskôr sa spoza šestnástky umiestnenou strelou trafil agilný Toni Kroos a po presnom centri Philippa Lahma uzavrel gólový účet hlavou striedajúci Thomas Müller. 
      

"Mali sme šťastie. Náš brankár Manuel Neuer, ktorý je najlepším hráčom na svete na svojom poste, ukázal svoje kvality. Potom ako sme zlepšili a začali dominovať v zápase, sme si víťazstvo zaslúžili," povedal Guardiola. "Po jednoznačnej penalte a červenej karte sa duel úplne zmenil. Ani proti desiatim hráčom to nikdy nie je jednoduché. Navyše, súper mal vo vlastnej šestnástke neustále deväť hráčov a trpezlivo čakal na svoje možnosti. Musíme sa ešte koncentrovať na odvetu. Ak by sme v odvete len bránili dvojgólový náskok, mohlo by sa čokoľvek stať, ale myslím, že vyhrať odvetu je pre nás väčšia výzva," dodal španielsky kouč, ktorý ako tréner vyhral LM s FC Barcelonou v rokoch 2009 a 2011.
      

Obhajca trofeje mal v stredu o jeden dôvod na radosť viac, keď prekonal doterajší rekord Ajaxu Amsterdam z rokov 1995 - 1997. Bayern totiž od februára 2013, keď v osemfinále LM zdolal Arsenal Londýn 3:1, vyhral vonku osem duelov v sérii. UEFA do tejto štatistiky však nepočíta zápas finále LM vo Wembley, ktorý sa hral na neutrálnej pôde. Faktom zostáva, že Bayern prehral v LM naposledy vonku 2. októbra 2012 na pôde bieloruského tímu BATE Borisov (1:3). 

Rekordná víťazná séria Bayernu na ihriskách súperov v LM:  
19. februára 2014: Arsenal Londýn - Bayern Mníchov 0:2 (osemfinále)
27. novembra 2013: CSKA Moskva - Bayern Mníchov 1:3 (skupinová fáza)
5. novembra 2013: Viktoria Plzeň - Bayern Mníchov 0:1 (Skupinová fáza)
2. októbra 2013: Manchester City - Bayern Mníchov 1:3 (skupinová fáza)
25. mája 2013: Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 1:2 (finále v Londýne, nepočíta sa do oficiálnej štatistiky zápasov vonku)
1. mája 2013: FC Barcelona - Bayern Mníchov 0:3 (semifinále)
10. apríla 2013: Juventus Turin - Bayern Mníchov 0:2 (štvrťfinále)
19. februára 2013: Arsenal Londýn - Bayern Mníchov 1:3 (osemfinále)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies