LM: Bayern doma vybuchol, Real s prehľadom prvým finalistom

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 11:13 • 2 min
LM: Bayern doma vybuchol, Real s prehľadom prvým finalistom

MNÍCHOV - Nebol to Cristiano Ronaldo, Gareth Bale či Karim Benzema, ale stopér Sergio Ramos, kto sa najviac zaslúžil o postup Realu Madrid do finále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Španielsky reprezentant strelil dva góly "bieleho baletu" pri víťazstve 4:0 v utorkovom odvetnom semifinálovom dueli v Allianz Arene nad obhajcom trofeje, domácim Bayernom Mníchov. Tretí a štvrtý gól Realu pridal prvý menovaný z úvodného útočného trojzáprahu Ronaldo a so 16 gólmi sa stal rekordérom v počte zásahov počas jednej sezóny LM. Dvadsaťdeväťročný rodák z Funchalu na ostrove Madeira o dva góly prekonal maximum Josého Altafiniho (ročník 1962/1963) a Lionela Messiho (2011/2012). V prvom zápase pred týždňom v Madride sa zrodilo tesné víťazstvo domácich 1:0. 

Madridčania postúpili do priameho boja o "ušatú trofej" po troch neúspešných pokusoch v sérii, v ostatných troch sezónach stroskotali vždy v semifinále. Mníchovčanom vrátili vyradenie v tejto fáze súťaže zo sezóny 2011/2012. Real má na dosah zisk jubilejnej desiatej trofeje, držiteľom zatiaľ tej poslednej sa stal pred 12 rokmi v Glasgowe. V ceste do finále stáli Madridčanom výlučne nemecké kluby, v osemfinále bez problémov vyradili Schalke a vo štvrťfinále si poradili s Borussiou Dortmund. "Každý dnes nechal na ihrisku svoje srdce a dušu. Je to ako sen byť vo finále. V Lige majstrov to bude pre mňa premiéra," citovala stránka uefa.com pozápasové slová hrdinu Ramosa, ktorého doplnil krídelník Bale: "Je to pre nás fantastický výsledok. Tvrdo sme preň pracovali, správne zvolili taktiku a zaslúžili si zvíťaziť." 

Bayern v dvojzápase proti Realu totálne vybuchol a málo platné mu bolo držanie lopty dvakrát po 64 percent. Bavori sa nestanú prvým úspešným obhajcom po milánskom AC z roku 1990 a nezopakujú ani tri finálové účasti po sebe v podaní Juventusu Turín v rokoch 1996, 1997 a 1998. "Sklamanie je obrovské. Nehrali sme dobre takticky, veľmi skoro sme začali hrať otvorene. Zatiaľ čo v prvom zápase sme mali hru pod kontrolou, dnes sme nechali súpera hrať od začiatku do konca. To nie je náš štýl, naopak, Realu sa to muselo veľmi páčiť," uviedol kapitán Bayernu Philipp Lahm. Mužstvo trénera Pepa Guardiolu sa po predčasnom zisku majstrovského titulu môže teraz sústrediť na berlínske finále DFB-Pokalu proti Borussii Dortmund 17. mája. 

Real Madrid v stredu spozná svojho súpera vo finále na Estádio da Luz v Lisabone (24. mája). Bude ním buď anglický tím FC Chelsea alebo mestský rival Atlético Madrid. Všetky tri kluby ešte bojujú o majstrovské tituly vo svojich krajinách. "Pusinkám" bude pre trest za žlté karty chýbať defenzívny stredopoliar Xabi Alonso, ktorého napomenul v odvete s Bayernom portugalský arbiter Pedro Proenca. 

Sergio Ramos otvoril skóre utorkovej odvety v 16. min, keď si nabehol na roh Luku Modriča a hlavou prestrelil Manuela Neuera. Dvadsaťosemročný rodák z Camasu Ramos ešte viac posunul Real do finále o štyri minúty neskôr, keď opäť hlavou prekonal gólmana Bavorov. Tentoraz po presnom centri Ángela Di Maríu z priameho kopu. Boli to jeho prvé dva presné zásahy v tohtosezónnej edícii LM. Ďalší úder do siete Bayernu prišiel po polhodine hry z rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol úradujúci najlepší futbalista planéty Ronaldo. Mníchovčania sa celý zápas snažili, držali viac loptu na kopačkách, ale pred bránkou Madridčanov boli bezzubí. Dielo skazy dokonal v poslednej minúte Ronaldo strelou z priameho kopu popod múr. Bayern inkasoval tri zo štyroch gólov zo štandardných situácií a hanebne ukončil svoje pôsobenie na medzinárodnej scéne v tomto ročníku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona