LM:Bayern dlho nevedel prekonať obranu United, šance vyrovnané

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 09:08 • 2 min
LM:Bayern dlho nevedel prekonať obranu United, šance vyrovnané

MANCHESTER - Stredopoliar Bayernu Mníchov Bastian Schweinsteiger síce vyrovnal na 1:1 v utorkovom prvom zápase štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov na ihrisku Manchestru United, no v domácej odvete určite nenastúpi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný nemecký reprezentant nepomôže bavorskému klubu na ceste do semifinále, pretože v poslednej minúte duelu inkasoval od hlavného rozhodcu Carlosa Vellasca Carballa druhú žltú a zákonite aj červenú kartu. Rodák z Kolbermooru dostal prvé varovanie v 61. min, tri minúty po tom, ako domáci stopér Nemanja Vidič na veľkú radosť fanúšikov otvoril skóre po rohovom kope Wayna Rooneyho. "Basti" stanovil konečné skóre v 67. min.

 

"Červení diabli" síce neoslnili výkonom, ale prinajmenšom nedovolili favoritovi a obhajcovi trofeje zvíťaziť. Bayern v tomto ročníku LM vyhral do utorka všetky štyri zápasy na ihrisku súpera: v Manchestri nad City 3:1, v Plzni 1:0, nad CSKA Moskva 3:1 a osemfinále v Londýne nad Arsenalom 2:0. "Hrali sme veľmi dobre. Boli sme trochu sklamaní po inkasovanom góle, ale výkon bol skutočne kvalitný. Fanúšikovia boli skvelí, na ihrisku panovala vynikajúca atmosféra. Škoda nepremenenej šance Welbecka v prvom polčase, v takýchto momentoch musíte premeniť príležitosť na skórovanie. Vieme, že v odvete musíme dať gól. Máme pomerne veľkú šancu na postup, na to potrebujeme predviesť perfektný futbal," citovala stránka uefa.com slová trénera Manchestru United Davida Moyesa. 

 

Bavori majú napriek remíze lepšiu pozíciu pred domácou odvetou, no okrem Schweinsteigera im bude chýbať aj stopér Javi Martínez pre trest za žlté karty. "Gratulujem tímu, som celkom spokojný. Manchester má jeden z najlepších tímov sveta, na čo by sa nemalo zabúdať. Strelili sme gól vonku, čo je veľmi dôležité, ale mali sme aj šťastie, že sa neujali šance Welbecka a Rooneyho. Inkasovanému gólu sa dalo len ťažko zabrániť. Nikdy nie je ľahké hrať proti mužstvu, ktoré bráni tak hlboko na vlastnej polovici. Uvidíme, či v Mníchove nájdeme recept na jeho obranu. S absenciami Schweinsteigera a Martíneza sa musíme nejako popasovať," uviedol kouč Bayernu Pep Guardiola. 

 

Odvetný duel je na programe v stredu 9. apríla v mníchovskej Allianz Arene. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona