LM: Bayern aj Atletico na prahu štvrťfinále

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 11:11 • 2 min
LM: Bayern aj Atletico na prahu štvrťfinále

BRATISLAVA - Bayern Mníchov a Atletico Madrid majú nakročené stať sa v utorok prvými štvrťfinalistami futbalovej Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Nemecký majster a obhajca trofeje ide do domácej odvety s Arsenalom Londýn s náskokom 2:0, Atletico si pred tromi týždňami vytvorilo dobrú pozíciu triumfom 1:0 na ihrisku AC Miláno. Oba duely majú výkop o 20.45 h.

Bayern sa na odvetu naladil sobotňajším suverénnym víťazstvom 6:1 na ihrisku Wolfsburgu, ani to však perfekcionistovi na jeho lavičke nestačilo. Pep Guardiola sa totiž posťažoval, že jeho zverenci nechali domácim v prvej hodine hry príliš veľa priestoru. Pravda, ešte v 63. minúte to bolo 1:1, a až potom prišiel gólostroj Bayernu s piatimi gólmi v priebehu sedemnástich minút.
"Nedominovali sme tak ako v predchádzajúcich zápasoch," zdôraznil Guardiola s tým, že proti Arsenalu by s takýmto spôsobom hry jeho tím neuspel. "Poznám Arsenal veľmi dobre. Majú dostatok kvality na to, aby dlhé minúty kontrolovali hru. Preto ich musíme predčiť v držaní lopty. Ak ju budeme mať, postúpime do štvrťfinále. Ak ju bude mať Arsenal, ďalej pôjde on," dodal španielsky kouč Bayernu.

Bavori majú po vlaňajšom zisku "treble" aj v tejto sezóne skvelú fazónu. Odohrali v nej doteraz 39 stretnutí, z nich 34 vyhrali a iba dvakrát ťahali za kratší koniec. V bundeslige majú šnúru šestnástich víťazstiev a v posledných šiestich ligových dueloch nastrieľali až 26 gólov.

Tri uplynulé vystúpenia Bayernu v Allianz aréne proti anglickým tímom sa ale skončili prehrou. Vo finále Ligy majstrov 2012 tu po remíze 1:1 po predĺžení triumfovala Chelsea v penaltovom rozstrele. V osemfinále LM v minulej sezóne Arsenal v Bavorsku vyhral 2:0, to mu ale po domácej prehre 1:3 na postup nestačilo. A do tretice na ihrisku bundesligového lídra vyhral v tomto ročníku Manchester City 3:2 ešte v skupinovej fáze.

Úspešnosť ostrovných tímov je inšpiráciou aj pre Arsenal, ktorý vypadol v troch osemfinále LM za sebou. Kouč Arsene Wenger ešte neskladá zbrane a sobotňajšie jasné víťazstvo 4:1 nad Evertonom vo štvrťfinále Pohára FA mu dodalo ešte viac optimizmu. "Bol to pre nás dôležitý triumf aj z psychologického hľadiska. Môžeme ísť do Mníchova s odvahou a túžbou prekvapiť. Štatistiky síce hovoria proti nám, ale výkon môže všetko otočiť na našu stranu. Vtedy máme šancu...," citujú anglické médiá Wengera. V jeho zostave bude určite chýbať stredopoliar Jack Wilshere, ktorý si minulý týždeň v prípravnom zápase Anglicka proti Dánsku zlomil nohu. Hrať nemôže ani suspendovaný poľský brankár Wojciech Szczesny, ktorý v prvom zápase na Emirates Stadium videl červenú kartu.

Futbalisti AC Miláno síce predviedli v prvom dueli s Atleticom Madrid asi najlepší výkon v sezóne, napriek tomu prehrali doma nešťastne 0:1. Atletico tak mieri za prvou účasťou medzi najlepšou európskou osmičkou od roku 1997. David Villa cez víkend dokonale nahradil suspendovaného Diega Costu a dvoma gólmi zariadil ligové víťazstvo 2:0 na ihrisku Celty Vigo. "Musíme predviesť lepší výkon ako v Miláne. Verím, že nám postup neujde," povedal pre španielske médiá pred odvetou kouč Atletica Diego Simeone. Jeho zverenci sú jasným postupovým favoritom, najmä keď madridský tím vyhral 15 z uplynulých šestnástich domácich duelov na európskej scéne.

Milánskemu AC sa ani po príchode Clarencea Seedorfa na lavičku nedarí. V talianskej Serii A v sobotu "padlo" v Udinese 0:1 a po druhej ligovej prehre za sebou mu v tabuľke patrí až desiata priečka. "Sme sklamaní. Nikdy nemôžeme byť spokojní po prehre a najmä po takejto, keď sme umožnili vlastnými chybami súperovi ukoristiť tri body. Chlapci sa snažili, ale musíme byť v zakončení oveľa dôraznejší," kritizoval Seedorf po víkendovom nezdare. V Madride sa AC pokúsi odvrátiť "hetrik" vypadnutí na španielskej pôde v LM. Predtým milánsky klub dvakrát skončil na štíte Barcelony - vo štvrťfinále súťaže 2011/2012 i vo vlaňajšom osemfinále. Seedorf, ktorý nemôže počítať so suspendovaným Riccardom Montolivom ale verí, že sa to môže podariť: "Všetci videli prvý zápas a na výkone v ňom môžeme stavať. Sme presvedčení, že v utorok máme na to, aby sme vyhrali. Musíme v Madride nastúpiť s hlavou hore, spomenúť si na naše najlepšie výkony a ukázať na ihrisku všetko čo vieme."

odvety osemfinále LM 2013/2014, utorok 11. marca o 20.45 h:
Bayern Mníchov - Arsenal Londýn
/prvý zápas 2:0, rozhoduje: Svein Oddvar Moen (Nór.)/
Atletico Madrid - AC Miláno
/prvý zápas 1:0, rozhoduje: Mark Clattenburg (Ang.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies