LM: BATE dostal od Šachtaru 12 gólov, od Adriana 8

NETKY.SK • 6 November 2014, 10:08 • 2 min
LM: BATE dostal od Šachtaru 12 gólov, od Adriana 8

ĽVOV - Futbalisti BATE Borisov majú za sebou dvojzápas, ktorý by zrejme najradšej čo najrýchlejšie vypustili z hláv. Šachtar Doneck im v rozpätí 14 dní nastrieľal v Lige majstrov 12 gólov, keď triumfoval rozdielom niekoľkých tried 7:0 a 5:0.

slovakia

left justify in out

Čiernou morou pre hráčov bieloruského šampióna (a premožiteľa Slovana Bratislava v play-off) je najmä brazílsky útočník Luiz Adriano. V prvom súboji v Borisove strelil päť zo siedmich gólov svojho tímu, v odvete vo Ľvove (v Donecku sa nehrá pre ozbrojený konflikt) pridal ďalšie tri presné zásahy a mal prsty vo všetkých piatich góloch. Adriano si ako prvý hráč histórie Ligy majstrov pripísal hetrik vo dvoch stretnutiach za sebou. 

 

"Nebránili sme Adriana osobne, lebo sme nevedeli, ktorý z kvalitných súperových útočníkov bude najviac nebezpečný. Bol to zase on, hral úžasne. My sme sa snažili podnikať aspoň brejky, ale ani to nám nešlo," poznamenal stredopoliar BATE Aleksandr Voloďko. "Luiz Adriano a Douglas Costa boli povolaní do brazílskej reprezentácie a podľa môjho názoru by si to zaslúžil aj Alex Teixeira," pochválil trojicu ofenzívnych brazílskych hráčov vo svojom tíme tréner Donecka Mircea Lucescu. 

 

Jeho náprotivok z lavičky Borisova Aleksandr Jermakovič priznal, že Doneck aj už istý postupujúci z H-skupiny FC Porto sú úplne iná futbalová úroveň, na ktorú jeho zverenci momentálne nemajú. "Je veľmi ťažké hrať proti týmto súperom v plnom počte a nieto ešte s desiatimi hráčmi," cituje server UEFA Jermakoviča, ktorý narážal na vylúčenie obrancu Anriho Chaguša v nadstavenom čase prvého polčasu. 

 

Šachtar je blízko postupu do jarného osemfinále LM, BATE bude napriek skóre 2:19 zo štyroch zápasov bojovať o tretiu priečku v skupine a pokračovanie v Európskej lige. Pred španielskym Bilbaom majú Bielorusi zatiaľ 2 body aj prvý vzájomný zápas k dobru. "Určite zabojujeme o šestnásťfinále Európskej ligy. V zostávajúcich dvoch zápasoch však chceme ukázať, že patríme aj do Ligy majstrov," trúfa si stredopoliar BATE Voloďko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona