LM: Barcelona zdolala Atlético, hlavné postavy Torres a Suárez

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 09:06 • 2 min
LM: Barcelona zdolala Atlético, hlavné postavy Torres a Suárez

BARCELONA - Futbalisti obhajcu trofeje FC Barcelona zvíťazili v utorňajšom prvom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 nad hráčmi Atlética Madrid 2:1. Ako uviedlo štatistické twitterové konto Infostrada Sports, bolo to jubilejné 100. víťazstvo FCB nad týmto madridským protivníkom.

slovakia

left justify in out

Ústrednou postavou prvého polčasu na Camp Nou bol útočník madridského klubu Fernando Torres. V 25. min po priťuknutí od Kokeho otvoril skóre duelu, no v nasledujúcich desiatich minútach sa nechal zbytočne vylúčiť a oslabil svoje mužstvo. "Je to jeden z najhorších dní v mojej futbalovej kariére. Som smutný, že som nechal v štichu mužstvo o desiatich mužoch. Cítim sa zodpovedný za to, že náš tím nezvíťazil. Som si istý, že ak by sme hrali jedenásti, vyvíjalo by sa to úplne odlišne. Som však hrdý na Atlético. Výsledok nie je až taký zlý a na Štadióne Vicenteho Calderóna je možné všetko. Len škoda, že je UEFA viac zaujatá zmenou nášho výstroja ako rozhodcom, ktorý zlyhal na úrovni štvrťfinále LM," cituje portál soccerway.com slová Fernanda Torresa, ktorý proti Barcelone skóroval jedenástykrát v kariére.


Na vylúčenie niekdajšieho hráča FC Liverpool zareagoval na twitteri ďalší niekdajší útočník "The Reds" Michael Owen: "Čo si Torres myslel? Takto hodil Barcelone záchranné lano."


Tréner Atlética Madrid Diego Simeone "ušil" na Barcelonu veľmi dobrú taktiku. Jeho zverenci do 50. min držali v rukách opraty zápasu a niekoľkokrát mohli zveľadiť svoj náskok. Dovtedy jediná strela domácich do priestoru bránky Jana Oblaka z kopačky Javiera Mascherana mala skôr propagačný charakter. Z tribún barcelonského štadióna sa nezriedka ozval piskot a hráči "Blaugranas" iba bezradne rozhadzovali rukami.


"Som pyšný na mojich hráčov a teším sa, že môžem pracovať s týmto tímom. Dokážu sa dostať z akejkoľvek situácie. Snažia sa preskočiť všetky prekážky a nehľadajú výhovorky. Hrali sme naozaj dobre, kým neprišla červená karta. Samozrejme, Barcelona mala po zmene strán viacero šancí a zahnala nás do kúta. Moji zverenci však boli odolní. Stále žijeme, mohli sme síce streliť viac gólov, ale tento výsledok nám pred odvetou dáva nádej. Bude ťažké dosiahnuť semifinále, ale dáme do toho všetko," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) kouč "Los Colchoneros" Simeone.


Argentínčan sa odmietol vyjadriť k zásahu arbitra z 35. min, nechcel zbytočne ´prilievať olej do ohňa´. "Na Fernanda sa určite nehnevám. Či bola červená karta férová, nechám na vás," prenechal priestor na úvahy zástupcom médií. "Bolo to podobné ako s červenou kartou Ardu Turana minulý rok na San Bernabéu. Arbitri sa v správnej chvíli rozhodli zasiahnuť. Radšej o rozhodcoch nepoviem všetko, čo by som chcel," dodal Simeone.


Barcelona v priebehu druhého dejstva vďaka veľkej ofenzívnej snahe docielila obrat. Hrdinom bol Luis Suárez, zrejme najlepší nákup katalánskeho mužstva za ostatné roky. V 63. min ho v ´päťke´ našla nevydarená strela Jordiho Albu, o jedenásť minút neskôr sa krásne zavesil do vzduchu a hlavičkou po centri Daniela Alvesa rozvlnil sieť bránky Atlética.
Dvadsaťdeväťročný Uruguajčan však ešte za stavu 1:1 ukázal aj odvrátenú stránku svojho charakteru. Hlavný rozhodca Felix Brych sa však rozhodol, že mu napriek úmyselnému ataku do tváre Filipeho Luísa umožní dohrať stretnutie. Navyše, Suárez už v prvom polčase unikol trestu po tom, ako bez lopty kopol Juanfrana.


"Rozhodca poškodil obe strany. Bol to preňho ťažký zápas. Myslím si, že ešte aspoň jeden hráč Atlética mal putovať pod sprchy," povedal technický riaditeľ barcelonskej organizácie Roberto Fernández.


"Červená karta bola veľmi krutá. Do tej chvíle sa hralo v našej réžii. Druhý polčas už vďaka početnej výhode patril Barcelone," vyznal sa kapitán Atlética Gabi.


Stopér Barcelony Mascherano priznal, že sa mu po záverečnom hvizde poriadne uľavilo. "Bolo veľmi dôležité zvíťaziť proti tímu, ktorý je veľmi silný v obrane. Škoda, že sme ešte nepridali aspoň jeden gól. V Madride sa pokúsime zahrať tak, ako dnes v druhom polčase. To je cesta, ako sa dostať do semifinále," skonštatoval úradujúci vicemajster sveta pre BT Sport.


Súperi sa v rovnakej fáze LM stretli aj v sezóne 2013/2014. Úspešnejšie bolo vtedy mužstvo zo Štadióna Vicenteho Calderóna, ktoré napokon dokráčalo až do finále (1:1 vonku, 1:0 doma). "Keď hráte proti Atléticu, musíte byť veľmi presní a udržiavať dobré tempo, vykrývať priestor a mať kontrolu nad loptou. V prvom polčase nám to chýbalo, urobili sme chybu a umožnili súperovi dostať sa do vedenia. Červená karta zmenila ráz duelu. Cez prestávku som hráčom hovoril, aby pridali na tempe a snažili sa presadiť skôr tímovo ako individuálne. Myslím si, že fanúšikovia sa po prestávke zabávali. Chceme uspieť aj v odvete," cituje web UEFA.com slová barcelonského kormidelníka Luisa Enriqueho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona