LM: Barcelona v Paríži nakúpila trikrát, Blanc vyzdvihol kolektív

NETKY.SK • 1 Október 2014, 10:43 • 2 min
LM: Barcelona v Paríži nakúpila trikrát, Blanc vyzdvihol kolektív

PARÍŽ - Francúzsky šampión Paríž St. Germain sa dokonale vyrovnal s absenciou dvoch kľúčových hráčov, brazílskeho stopéra Thiaga Silvu i švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, a v utorkovom šlágri 2. kola futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 zdolal FC Barcelona po kvalitnom výkone 3:2. Katalánsky tím až do súboja s PSG v tejto sezóne nepoznal, aké je to dostať gól.

slovakia

left justify in out

V Parku princov však domáci poriadne prevetrali jeho defenzívu, výsledkom čoho boli až tri zásahy v sieti nemeckého brankára Marca-Andreho ter Stegena. Séria "Barcy" bez inkasovaného gólu sa tak zastavila na 550 minútach.
      

Domáci sa tešili už v 10. minúte, keď si po priamom kope stopér David Luiz v šestnástke spracoval loptu a ľavačkou pohotovo otvoril skóre. Už o necelé dve minúty neskôr si Lionel Messi ukážkovo narazil loptu s Iniestom a brilantným volejom vyrovnal, ale polčasový náskok zariadil pre PSG hlavou po rohu Marco Verratti číhajúci na zadnej žrdi. Bezkrvne hrajúca Barcelona sa dostala ešte do výraznejších problémov po prestávke - Blaise Matuidi zvýšil po krížnom pase Gregoryho van der Wiela v 54. minúte už na 3:1, no Neymar o niekoľko desiatok sekúnd opäť znížil na rozdiel gólu. Záverečných 20 minút sa hralo na polovici domáceho tímu, no Barcelona nevedela nájsť recept na prekonanie defenzívneho valu súpera. Naopak, po viacerých brejkových situáciách len s dávkou šťastia a vďaka unaveným nohám a mysliam ofenzívnych lídrov PSG neinkasovala štvrtý, resp. piaty gól.
      

V infarktovom závere Parížania ubránili víťazstvo nad štvrťfinálovým premožiteľom zo sezóny 2012/2013 a tak ich prezident Nasser Al Khelaifi naplno žiaril šťastím: "Najkrajšie víťazstvo počas mojej prezidentskej kariéry v Paríži. Zaslúžili sme si ho. Tieto tri body nám veľmi pomôžu. Uplynulé tri týždne neboli podľa našich predstáv, herne aj výsledkovo sme sa trápili, z piatich zápasov sme až štyri remizovali. Šípil som, že dnes by mohol byť ten správny deň na prelomenie smoly. Je to realita a ja som hrdý na mužstvo a trénera Blanca." Kouč PSG si nemohol nevšimnúť niekoľko heroických výkonov svojich zverencov, ktorí sa zaobišli aj bez Silvu, Ibrahimoviča či Ezequiela Lavezziho, no podľa neho bol rozhodujúcim faktorom úspechu kolektív. "Sme maximálne spokojní. Zdolali sme silného rivala a obkjektívne treba priznať, že sme si tri body zaslúžili. Hráči splnili taktické pokyny a čo si na nich cením najviac je to, že tvrdo bojovali až do konca, hoci už mleli z posledného. Je to víťazstvo kolektívu. Verím, že toto bol odrazový mostík k lepším výkonom aj výsledkom," povedal Blanc.
      

Strelecké účty v parížskom drese si otvorili Luiz aj Verratti. "V tejto výnimočnej atmosfére si každý z nás siahol na dno síl. Takto musíme pokračovať ďalej. Ak chceme niečo v tejto sezóne dosiahnuť, musíme sa priblížiť výkonu, aký sme podali proti Barcelone. Sen sa stal skutočnosťou, zdolali sme silného súpera a jedného z kandidátov na celkový triumf v súťaži," povedal Luiz pre denník L'Equipe.
      

Kouč Barcelony Luis Enrique po zápase konštatoval, že ho kvalitný a obetavý výkon súpera neprekvapil. "Narazili sme na mužstvo približne rovnakých kvalít ako je naše. PSG nás nepustilo do tlaku, vždy sme iba doťahovali jeho náskok. Posledných 25 minút sa hralo podľa našich nôt, ale nemali sme v koncovke potrebnú rozvahu. V každom prípade však nie som prekvapený výkonom súpera, ktorý má potenciál vyhrať Ligu majstrov." Aspoň malou útechou pre špílmachra Barcelony Xaviho Hernandeza bol prienik do historických tabuliek. Na ihrisko prišiel v 69. minúte a zaznamenal rekordný 143. štart v Lige majstrov. Dostal sa tak o jeden zápas pred bývalého útočníka Realu Madrid a Schalke 04 Raula.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies