LM: Barcelona v Manchestri opäť víťazne, dvojgólový Suárez

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:44 • 2 min
LM: Barcelona v Manchestri opäť víťazne, dvojgólový Suárez

MANCHESTER - Futbalisti FC Barcelona si pred osemfinálovou odvetou Ligy majstrov utvorili dobrú pozíciu, keď v utorkovom prvom dueli zvíťazili na pôde Manchestru City 2:1. Hviezdou na Etihad Stadium nebol tradične Lionel Messi, ale Luis Suárez. Uruguajský kanonier sa postaral o oba góly "blaugranas".

slovakia

left justify in out

Suárez sa pri prvom presnom zásahu v 16. min najprv pokúsil o hlavičku, tá mu nevyšla a následný opravný pokus poslal ľavačkou prudko za chrbát Joa Harta. Bývalý hráč FC Liverpool sa o 15 minút neskôr kĺzačkou presadil po centri Jordiho Albu z ľavej strany. Domácim sa podarilo znížiť v 69. min, keď skóroval Argentínčan Sergio Agüero tiesnený štvoricou súperových hráčov. "Citizens" museli od 74. min dohrávať bez vylúčeného francúzskeho ľavého beka Gaela Clichyho a napokon sa im nepodarilo vyrovnať. Hosťujúci Messi navyše v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop po faule Pabla Zabaletu.

 

Uruguajčan Suárez, ktorý prišiel do Barcelony minulý rok v lete z FC Liverpool, zažil súťažný návrat na anglické trávniky a duely proti Angličanom mu, zdá sa, sedia. Na MS 2014 rozhodol taktiež dvoma gólmi o triumfe Uruguaja nad Anglickom 2:1.

 

"V prvom polčase sme nehrali dobre. Urobili sme chyby, hlavne pri prvom góle. V druhom polčase sme hrali dobre, ale v oslabení je vždy náročné vyrovnať. Moje mužstvo musí ukázať správny charakter a v Barcelone zvíťaziť," vyhlásil čilský tréner "Citizens" Manuel Pellegrini, ktorý s FCB dovedna utrpel až 15 prehier. "Zákrok brankára Harta pri pokutovom kope Messiho bol veľmi dôležitý z viacerých dôvodov. Bol to veľmi zbytočný pokutový kop, vo vlastnej šestnástke sa musíme viac kontrolovať. Stav 1:3 z nášho pohľadu by sa v odvete otáčal veľmi ťažko, takto máme o čosi väčšiu šancu na zvrat," dodal Pellegrini pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

Kormidelník hostí Luis Enrique bol po stretnutí nadmieru spokojný. "Pre náš tím je to dobrý výsledok, boli sme lepší ako súper. Naším cieľom bolo vyhrať zápas, akýmkoľvek výsledkom. Som veľmi spokojný. Nesmieme však zabúdať na kvalitu Manchestru City. Hráčom, ktorí zahrávajú pokutové kopy, sa niekedy stane, že neskórujú. Lionelovi naďalej verím," zhodnotil duel barcelonský kouč.

 

Ako je známe, v tejto konfrontácii ide o reprízu vlaňajšieho osemfinále, vtedy "Barca" vyhrala v Manchestri 2:0. City ešte nikdy neboli v LM ďalej ako medzi najlepšou šestnástkou. "Blaugranas" sú v tomto smere oveľa skúsenejší. V osemfinále nechýbajú jedenástykrát za sebou, v predchádzajúcich desiatich prípadoch až osemkrát postúpili do ďalšieho kola. Mimochodom, prvý oficiálny zápas na manchesterskom Etihad Stadium odohralo domáce mužstvo 10. augusta 2003 práve proti FC Barcelona. Za domácich vtedy pri víťazstve 2:1 skórovali Nicolas Anelka a Trevor Sinclair, na strane hostí sa do streleckej listiny zapísal Javier Saviola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona