LM: Barcelona si v Mníchove ustrážila postup do finále

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 07:21 • 2 min
LM: Barcelona si v Mníchove ustrážila postup do finále

MNÍCHOV - Futbalisti FC Barcelona sa stali prvými finalistami Ligy majstrov 2014/2015. V utorňajšej odvete semifinále na pôde Bayernu Mníchov síce prehrali 2:3, ale v súčte s domácim presvedčivým úspechom 3:0 spred šiestich dní im to v pohode stačí na postup.

slovakia

left justify in out

V stredu 13. mája sa uskutoční odveta medzi Realom Madrid a Juventusom Turín, ktorý pred vlastnými fanúšikmi minulý utorok triumfoval nad obhajcom "ušatej trofeje" 2:1. Finále LM je na programe 6. júna v Berlíne.


Mníchovčanom pod taktovkou niekdajšieho kouča Barcelony Pepa Guardiolu vykresal hlavičkou v 7. min po rohovom kope Xabiho Alonsa nádej Medhi Benatia, lenže Allianz Arenu umlčal už na sklonku úvodnej štvrťhodiny Neymar. Zblízka doťukol po krásnej rýchlej kombinácii, v ktorej figurovali aj ďalšie hlavné ofenzívne klenoty hostí Lionel Messi a Luis Suárez - 1:1. Bayern v tej chvíli potreboval ďalšie štyri góly. Bavorom slúžilo ku cti, že nekapitulovali. Museli však hrať na značné riziko, otvárali obranu a v 29. min Neymar zavŕšil priebežný obrat na 2:1 pre zverencov Luisa Enriqueho. Stlmil si loptu na hrudi a chladnokrvne ju poslal z pomerne náročného uhla po zemi k bližšej žrdi popod neskoro padajúceho Manuela Neuera. Nabil mu opäť Suárez.

 

 

 

 

V obojstranne ofenzívne ladenom dueli mal nielen pred zmenou strán viac príležitostí Bayern, ale Marc-André ter Stegen v bránke "Blaugranas" viackrát čaroval. Blysol sa najmä v 39. min, keď reflexívne stlmil "tutovku" Roberta Lewandowského a potom bleskovým presunom ešte stihol vytlačiť loptu z bránkovej čiary. S ochrannou maskou hrajúci Poliak sa dočkal až v 59. min, keď ho na hranici pokutového územia nedostatočne blokoval Javier Mascherano - 2:2. Viac ako štvrť hodiny pred koncom išiel Bayern dokonca znova do vedenia: Bastian Schweinsteiger dobre sklepol a Thomas Müller výborne trafil k žrdi. Barcelona prehrala premiérovo od 21. februára, keď na svojom Camp Nou v španielskej lige nestačila na Málagu (0:1).


Krátko po celkovo piatom góle v tomto divácky atraktívnom dueli, ktorý však bol bez citeľnejšieho "postupového" napätia, prišiel na trávnik Barcelončan Xavi Hernández. Znamenalo to jeho rekordný jubilejný 150. štart v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži, o necelých 24 hodín sa môže na túto métu dostať aj gólman Realu Iker Casillas.


Barca sa prebojovala do svojho ôsmeho finále. Radovala sa v rokoch 1992, 2006, 2009 a 2011. Prípadným piatym triumfom sa môže vyrovnať práve Bayernu (1974, 1975, 1976, 2001, 2013).

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Barcelona (Šp.) 3:2 (1:2) - prvý zápas 0:3, do finále postúpila Barcelona
Góly: 7. Benatia, 59. Lewandowski, 74. T. Müller - 15. a 29. Neymar, ŽK: 41. Rafinha, 45.+ Thiago Alcantara, 76. Lewandowski, 81. Xabi Alonso, 84. Rode - 64. Rakitič, 85. Pedro Rodríguez, rozhodoval: Mark Clattenburg (Angl.)

Zostavy:
Bayern Mníchov: Neuer - Rafinha, Benatia, J. Boateng, Bernat - Xabi Alonso, Schweinsteiger (87. Javi Martínez) - Lahm (68. Rode), Thiago Alcantara - T. Müller (87. Götze) - Lewandowski
FC Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Busquets - Rakitič (71. J. Mathieu), Iniesta (75. Xavi Hernández) - Messi, L. Suárez (46. Pedro Rodríguez), Neymar

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona