LM: Barcelona sa pokúsi proti PSG o zázrak, Dortmund o obrat s Benficou

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 16:38 • 2 min
LM: Barcelona sa pokúsi proti PSG o zázrak, Dortmund o obrat s Benficou

Bratislava - Futbalisti FC Barcelona budú v stredu stáť podľa mnohých pred neriešiteľným rébusom. V osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2016/2017 skúsia doma na Camp Nou zmazať manko 0:4 z prvého zápasu na pôde francúzskeho šampióna Paríž St. Germain. V druhej stredajšej odvete sa posnaží portugalská Benfica Lisabon vyťažiť na pôde dortmundskej Borussie z domácej výhry 1:0.

slovakia

left justify in out

Pred duelom v Katalánsku sú štatistické karty jasné. Ešte nikdy sa nikomu v Lige majstrov nepodarilo zvrátiť manko 0:4 z prvého zápasu. Najväčší obrat dokázalo v roku 2004 Deportivo La Coruňa, ktoré v prvom štvrťfinále prehralo na pôde AC Miláno 1:4, ale doma dokázalo triumfovať 4:0. Ani v ďalších európskych pohároch výsledok 0:4 z prvého zápasu nik neotočil, hoci Real Madrid v 3. kole Pohára UEFA dokázal po prehre 1:5 z pôdy Borussie Mönchengladbach doma vyhrať 4:0 a postúpiť.

 

"Barce" reálne hrozí, že prvýkrát od roku 2007 bude chýbať v elitnej osmičke prestížnej súťaže. Do štvrťfinále sa dostala deväťkrát za sebou, ale v jej desiatu účasť v sérii v ňom mnohí neveria. Parížania nechýbali vo štvrťfinále uplynulé štyri ročníky, hoci tam vždy vypadli. Barcelona môže doma vyhrať 15-krát za sebou v LM, ťahá tam sériu 19 duelov bez prehry. Na Camp Nou nenašla v LM premožiteľa od septembra 2013.

 

Päťnásobný európsky šampión z Katalánska po februárovej tvrdej prehre v Parku princov, ktorú mali na svedomí dva góly Angela Di Mariu, resp. jeden Juliana Draxlera a Edinsona Cavaniho, iba víťazí. V La Lige zdolal Leganes aj Atletico Madrid 2:1 a potom nasledovali domáce strelecké explózie s Gijonom 6:1, resp. Celtou Vigo 5:0. Tréner Luis Enrique, pre ktorého to môže byť posledný duel na lavičke FCB v LM, keďže po sezóne ohlásil v klube koniec, už môže rátať s Andresom Iniestom aj Javierom Mascheranom. Tých trápili zranenia, ale už sa postupne dostávajú do hernej praxe.

 

"Bola to hanba. Odohrali sme náš najhorší zápas za tri roky a musím si to rozanalyzovať ako ešte nikdy. Nazhromaždilo sa veľa okolností v náš neprospech v jeden moment, od individuálnych chýb až po osobné záležitosti, ktoré nebudeme prepierať na verejnosti," povedal bývalý španielsky reprezentant po prehre v Paríži.

 

"Dávame teraz veľa gólov, čo je dobré pre sebavedomie a tiež to posilní hráčov. Neviem, či to bol najlepší výkon sezóny, ale určite jeden z najlepších za predchádzajúce mesiace," uviedol Enrique po uplynulej výhre v La Lige nad Vigom. "Som šťastný z víťazstva a spôsobu, akým sme vyhrali. Povzbudilo nás to. V stredu chceme hrať výborne. Proti PSG budeme behať, bojovať a uvidíme, čo z toho vznikne. Je dôležité, že tímový duch a naše sebavedomie sú teraz vysoko," vyjadril sa Neymar pre oficiálnu klubovú webstránku.

 

 

odvety osemfinále LM 2016/2017, streda 8. marca (20.45 h SEČ):

 

Borussia Dortmund - Benfica Lisabon /rozhoduje: Martin Atkinson (Angl.)

/prvý zápas: 0:1/

 

FC Barcelona - Paríž St. Germain /rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)

/prvý zápas: 0:4/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies