LM: Barcelona otočila duel s Atleticom, Bayern zdolal Benficu gólom Vidala

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 07:31 • 2 min
LM: Barcelona otočila duel s Atleticom, Bayern zdolal Benficu gólom Vidala

BRATISLAVA - Futbalisti FC Barcelona otočili úvodný štvrťfinálový súboj Ligy majstrov 2015/2016 a vďaka dvom gólom Luisa Suareza zdolali rivala zo španielskej Primera Division Atletico Madrid 2:1. Obhajca trofeje využil v druhom polčase "presilovku" pri vylúčení Fernanda Torresa, ktorý sa predtým postaral o vedúci zásah hostí. V druhom utorkovom zápase nemecký šampión Bayern Mníchov zvíťazil doma nad Benficou Lisabon 1:0 vďaka gólu Artura Vidala už z 2. minúty.

slovakia

left justify in out

Atletico dokázalo v úvodnom polčase vysokým napádaním otupiť útočné ostrie Barcelony, domáci sa tak zmohli len na šestnástkové obliehanie a strely z diaľky, pri ktorých sa činil najmä Messi. Jedinú výraznejšiu šancu mal v 19. min. Neymar, po centri Alvesa ale hlavičkoval nad súperovu bránu. Hostia sa zato dokázali presadiť už zo svojej druhej strely, v 25. minúte potiahli rýchlu kolmú akciu stredom barcelonskej obrany a po presnom Kokeho vysunutí poslal Torres loptu pomedzi ter Stegenove nohy do siete. Vzápätí mohol zvýšiť náskok Griezmann, nemecký brankár však dokázal loptu vyškriabať vedľa žrde. Potom ukázal svoju odvrátenú tvár autor gólu, Torres v priebehu šiestich minút inkasoval dve žlté karty a musel predčasne pod sprchy.

 

Zverenci trénera Luisa Enriqueho začali druhý polčas mohutným tlakom, v 49. min. zastrihal Messi nožničkami tesne vedľa, následne Neymar spoza hranice šestnástky opečiatkoval iba brvno. Vyrovnanie viselo na vlásku, v 55. min. Neymar hlavičkoval len do Oblaka a o pár momentov neskôr jeho tiahla strela tesne minula cieľ. V 63. min. sa to "blaugranas" konečne podarilo, keď do strely Albu nastavil kopačku Suarez - 1:1. Barcelončania pokračovali v dobýjaní hradieb oslabeného súpera a v 74. minúte uruguajský kanonier rozvlnil sieť aj druhýkrát, tentoraz hlavičkou po centri Alvesa. Hostia po tomto momente upustili od bezhlavého odkopávania lôpt a skúšali podnikať kontry, v desiatich hráčoch im však zjavne chýbali sily. V 85. min. Messi parádne prenikol do pokutového územia, kde sa už nedostal cez duo Gabi - Hernandez, nemecký rozhodca Brych penaltu neodpískal. Barcelona tak potvrdila, že sa jej proti tímu Diega Simeoneho výsledkovo darí, keď sa všetkých sedem uplynulých meraní síl skončilo jej triumfom.

 

Bayern mal v Allianz Aréne proti súperovi z Portugalska raketový nástup, keď už v 2. minúte po centri Bernata z ľavej strany otvoril skóre hlavičkou Arturo Vidal. Bavorský tím potom dokázal kontrolovať loptu na svojich kopačkách a tlačil sa do koncovky, Lewandowskému i Müllerovi chýbal iba kúsok, aby osamotení pred Edersonom zakončili, brankár portugalského tímu v oboch prípadoch včasným vybehnutím zmaril šancu. V 20. minúte dokázal Ederson v páde vyraziť aj Müllerovu strelu z prvej spoza malého vápna. Až potom sa dostali do akcie aj hostia, sľubnú príležitosť nevyužil v 57. min. Jonas, ktorý sa ocitol zoči-voči Neuerovi, no domáci brankár jeho strelu reflexívne vyrazil. Benfica sa čoraz viac osmeľovala smerom dopredu, v 64. min. mohol vyrovnať Mitroglou, ale obrana Bayernu jeho pokus zblokovala a vzápätí Jonas pálil vysoko nad. A keď na druhej strane neuspel ani Ribery pred Edersonom a Lewandowski s Comanom pokazili svoj brejk, skončil sa zápas tesným triumfom favorizovaných Mníchovčanov.

 

LM 2015/2016 - 1. zápasy štvrťfinále:

Bayern Mníchov - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)

Gól: 2. Vidal. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), ŽK: Ribery, Bernat - Jonas, Nilsson-Lindelöf.

zostavy:

Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Kimmich (60. Javi Martinez), Alaba, Bernat – Vidal – Costa (70. Coman), Müller (85. Götze), Thiago Alcantara, Ribery – Lewandowski

Benfica Lisabon: Ederson – Almeida, Nilsson-Lindelöf, Jardel, Eliseu – Fejsa, Sanches – Pizzi (90.+1 Samaris), Gaitan – Jonas (83. Salvio), Mitroglou (70. Jimenez)

 

 

 

FC Barcelona - Atletico Madrid 2:1 (0:1)

Góly: 63. a 74. Suarez - 25. Torres. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Busquets, Suarez, Mascherano - Torres, Koke, Filipe Luis, Hernandes, Oblak, Fernandez, ČK: 35. Torres (Atletico).

zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitič (64. Rafinha), Busquets (80. Sergi Roberto), Iniesta (83. Arda Turan) – Messi, Suarez, Neymar

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Hernandez, Godin, Filipe Luis – Koke, Gabi, Niguez – Griezmann (76. Partey) – Carrasco (53. Fernandez), Torres

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona