LM: Barcelona chce odplatiť Bayernu rok 2013, návrat Guardiolu na Nou Camp

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 08:45 • 2 min
LM: Barcelona chce odplatiť Bayernu rok 2013, návrat Guardiolu na Nou Camp

BRATISLAVA - Futbalisti FC Barcelona chcú v stredajšom úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov 2014/2015 proti Bayernu Mníchov odplatiť nemeckému šampiónovi krutú prehru z roku 2013. Bavori vtedy na Nou Campe prevalcovali Barcu 4:0, do finále postúpili celkovým skóre 7:0 a pod vedením trénera Juppa Heynckesa sa tešili zo zisku prestížneho treble.

slovakia

left justify in out

Barcelona má v tomto roku šancu zopakovať husársky kúsok Bayernu a získať tri cenné trofeje. Je na čele Primera División i vo finále Španielskeho pohára a v LM postúpila medzi elitné kvarteto siedmykrát v priebehu uplynulých ôsmich rokov. Kanonieri Lionel Messi, Neymar a Luis Suarez naháňajú súperom strach. V tejto sezóne strelili spolu už 108 gólov, v sobotu prispeli v La Lige k vysokému víťazstvu 8:0 v Cordobe. Juhoamerický trojlístok už o osem presných zásahov prekonal zápis tria Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry z ročníka 2008/2009, keď Katalánci slávili treble.

 

Kapitán Barcelony Andres Iniesta tvrdí, že semifinálové zápasy s Bayernom budú plné vášní i emócií. "V takýchto zápasoch vládne zvýšené napätie. V hre je totiž veľmi veľa, oba tímy sú blízko k tomu, aby postúpili do vytúženého finále Ligy majstrov. Sezóna sa zatiaľ pre nás vyvíja mimoriadne priaznivo a už iba pár krokov nás delí od splnenia cieľov, ktoré sme si vytýčili na jej začiatku," uviedol Iniesta pre klubový web FC.

 

Pre brankára Marca-Andreho tera Stegena je Liga majstrov veľkou výzvou. "Vždy keď pri nástupe tímov na ihrisko počujem znelku Ligy majstrov, naskakuje mi husia koža. Táto súťaž je pre každého futbalistu niečím výnimočným. Zatiaľ nechceme hovoriť o berlínskom finále, musíme ísť krok za krokom. Ak zostaneme koncentrovaní v zápasoch LM s Bayernom i v zostávajúcich súbojoch v Primera División, máme veľkú šancu dosiahnuť náš cieľ," povedal ter Stegen pre uefa.com.

 

Semifinálová konfrontácia bude mať špeciálny náboj pre kormidelníka Bayernu Josepa Guardiolu, ktorý v Barcelone žal obrovské úspechy ako hráč i tréner. "Vedel som, že skôr alebo neskôr k tomu príde. Bude to môj prvý návrat do Barcelony, do môjho domova. Samozrejme, bude to špeciálne pre mňa, pre Thiaga Alcantaru, pre môj trénerský štáb. Barcelona je môj život, ako pre hráča, tak aj pre trénera. Som šťastný, že budem mať šancu zažiť aj takúto skúsenosť. Budú to pekné zápasy, ale veľmi ťažké," citovala slová Guardiolu po nyonskom žrebe nemecká agentúra DPA.

 

Otáznik visí nad štartom Roberta Lewandowského. Poľský útočník sa vrátil do tréningového procesu Bayernu, ale na tvári mal ochrannú masku. O jeho štarte na Nou Campe sa podľa nemeckých médií rozhodne až v deň zápasu. Lewandowski má nalomený nos a sánku po strete s brankárom Dortmundu v minulotýždňovom semifinále Nemeckého pohára. Mitchell Langerak ho vo výskoku atakoval tak, že mu spôsobil aj ľahší otras mozgu. "Som späť," uviedol kanonier Bayernu na sociálnej sieti a pripojil fotku s maskou. Vyjadri tiež nádej, že mu jeho súčasný stav dovolí v stredu nastúpiť. Obranca Jerome Boateng sa vyjadril, že Lewandowski urobil na tréningu dobrý dojem: "Robert je statočný. Myslím, že si zvykne aj na masku."

 

Bayern má v tíme riadny lazaret. Pre zranenia asi nebude môcť počítať s jagavou légiou borcov ako Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, pričom Javi Martinez sa len v týchto dňoch vrátil po dlhotrvajúcej absencii, ale v prípade štartu proti Barcelone je odhodlaný: "Som pripravený pomôcť tímu. Máme srdce a veľký cieľ. Budeme bojovať až na smrť."

 

Thomas Müller si pred semifinálovým šlágrom LM zaspomínal na rok 2013, keď Bayern uštedril katalánskemu gigantovi lekciu. "Bol to fantastický zážitok. Hrali sme brilantne a priviedli do úžasu celý futbalový svet. Vieme o sile Barcelony i o tom, že má vpredu prvotriednych útočníkov. Budeme mať čo robiť, aby sme zastavili Messiho, ktorého kľučky privádzajú súperových obrancov do zúfalstva. Sme však vyzbrojení a pripravení zabojovať o postup do finále. Pep Guardiola pozná Barcelonu lepšie ako ktokoľvek iný. Predostrie nám svoj herný plán a je iba na nás, do akej miery ho dokážeme zrealizovať," zdôraznil majster sveta z roku 2014 pre oficiálnu klubovú stránku Bayernu.

 

1. semifinále LM 2014/2015, streda 6. mája (20.45 SELČ):

FC Barcelona - Bayern Mníchov /rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies