LM: Barcelona a Porto bod od postupu, Arsenal musí zvíťaziť

NETKY.SK • 23 November 2015, 09:39 • 2 min
LM: Barcelona a Porto bod od postupu, Arsenal musí zvíťaziť

BARCELONA - Piate hracie kolo skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 pokračuje v utorok ôsmimi stretnutiami. Obhajca prvenstva FC Barcelona privíta v E-skupine AS Rím, pričom obaja súperi môžu mať po utorku istotu postupu do vyraďovacej fázy.

slovakia

left justify in out

Tímu trénera Luisa Enriqueho, ktorý vedie skupinu so ziskom 10 bodov, stačí na definitívu získať bod. Rimanov posunie ďalej triumf na horúcej barcelonskej pôde a súčasne remíza v druhom dueli "éčka" medzi BATE Borisov a Bayerom Leverkusen.

 

"Blaugranas" sa na duel Ligy majstrov nemohli naladiť lepšie, ako sobotňajším triumfom 4:0 v El Clásicu na pôde Realu Madrid. "Odohrali sme skvelý zápas. Tešíme sa nielen z našej hry, ale najmä z výsledku. Do konca sezóny je však ešte ďaleko. V každom zápase chceme odovzdať maximum," vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič.

 

Bod od postupu je aj portugalský zástupca v G-skupine FC Porto. "Draci" v utorok privítajú ukrajinského majstra Dynamo Kyjev, pričom akýkoľvek bodový zisk im zabezpečí, že neskončia horšie ako na druhom mieste. V ďalšom zápase "géčka" sa anglický tím FC Chelsea predstaví na pôde izraelského mužstva Maccabi Tel Aviv. Ak Dynamo Kyjev nezaboduje v Porte, Chelsea stačí na istotu postupu neprehrať. "Osobne nevidím veľký rozdiel medzi nami a Portom. Je dôležité, aby chlapci prelomili bariéru neistoty proti silnému súperovi, ale ak zahrajú ako druhý polčas proti Chelsea, nebojím sa," vyhlásil pre oficiálny magazín Ligy majstrov tréner Dynama Sergej Rebrov. "Všetci veríme v naše schopnosti. Máme dobré mužstvo, dobrých trénerov, a myslím si, že ak predvedieme dobrý futbal, môžeme uspieť," doplnil jeho zverenec Andrij Jarmolenko.

 

Anglickému Arsenalu Londýn zatiaľ účinkovanie v F-skupine nevychádza podľa predstáv. Zverenci kouča Arséna Wengera prehrali tri zo štyroch meraní síl a dve kolá pred koncom skupinovej fázy strácajú na vedúce duo Bayern Mníchov, Olympiakos Pireus šesť bodov. "Kanonieri" potrebujú naplno zabodovať v oboch zostávajúcich stretnutiach sa spoliehať sa na to, že grécky majster vyjde zakaždým bodovo naprázdno. Arsenal v utorok v rámci F-skupiny nastúpi proti chorvátskemu šampiónovi Dinamu Záhreb. Klub z Balkánu zasiahla pred niekoľkými dňami správa o štvorročnom dištanci pre stredopoliara Arijana Ademiho. Macedónsky reprezentant mal po septembrovom dueli s Arsenalom pozitívny dopingový nález. "Všetci sme v šoku. Považujem za idiotské potrestať hráča preto, že mu objavili niečo nekalé, o čom ani nevedel. Uznávam, mal byť opatrnejší, pretože pravidlá sú prísne, ale suspendovať ho na štyri roky? Veď to je hlúposť. Zaujímalo by ma, či by zodpovedné orgány rovnako postupovali aj vtedy, keby išlo o nejakého hráča Arsenalu Londýn, Bayernu Mníchov, Manchestru United alebo iného veľkoklubu," povedal pre chorvátsky Sport tréner Dinama Zoran Mamič.

 

Šéf lavičky Arsenalu Arséne Wenger sa napriek zdanlivo beznádejnej situácii nevzdáva. "Realita je taká, že v dvoch zápasoch s Bayernom sme získali tri body. Problémy sme si však narobili už skôr. Nechceme sa rozlúčiť s Ligou majstrov. Stále máme silnú šancu na postup zo skupiny. Tvrdím, že aj keby sme v oboch stretnutiach zdolali Bayern s uspejeme doma proti Dinamu Záhreb, potrebujeme v poslednom stretnutí získať tri body aj proti Olympiakosu Pireus. Urobíme všetko preto, aby sme vyhrali posledné dva zápasy v skupine," cituje portál sport.bt.com slová 66-ročného rodáka zo Štrasburgu.

 

V druhom utorňajšom dueli "efka" sa spomenutý Olympiakos predstaví na ihrisku mníchovského Bayernu. Remíza zabezpečí obom súperom účasť v jarnom osemfinále. Olympiakosu sa na nemeckej pôde príliš nedarí, v ostatných šiestich dueloch dosiahol iba jedno víťazstvo a až päťkrát ťahal za kratší koniec. Tréner Bayernu Pep Guardiola na diaľku Wengerovi odkázal, že Bavori v žiadnom prípade nebudú hrať na remízu. "Arsenal si môže byť istý, že urobíme maximum pre tri body. Chceme si zaistiť prvé miesto v skupine," skonštatoval 44-ročný Španiel.

 

Ruský Zenit Petrohrad nastúpi v H-skupine proti španielskemu súperovi FC Valencia. Mužstvo trénera Andrého Villasa-Boasa si zabezpečilo postup už po štvrtom kole skupinovej fázy. Zenit je jediným tímom, ktorý ešte nezaváhal a drží si stopercentnú bilanciu. Ruský zástupca postúpil do osemfinále tretíkrát za ostatných päť rokov. "Na ihrisko vždy vybiehame s cieľom zvíťaziť. Aj proti Valencii budeme hrať na víťazstvo," skonštatoval podľa portálu fourfourtwo.com pravý obranca ruského tímu Igor Smolnikov. "Myslím si, že momentálne máme za sebou dobré obdobie. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme v Petrohrade zvíťazili. Naším cieľom je postúpiť medzi šestnásť najlepších tímov. Stále sme na dobrej ceste sa medzi ne dostať," vyhlásil pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) alžírsky legionár v službách Valencie Sofiane Feghouli.

 

Napriek chudobnému jednobodovému zisku v doterajších štyroch vystúpeniach nehádže flintu do žita ani francúzsky Olympique Lyon. Pre zachovanie postupových nádejí však potrebuje v utorok naplno zabodovať v domácom prostredí proti belgickému Gentu a spoliehať sa na to, že Valencia zvíťazí v Petrohrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies