LM: Barcelona a Juventus skompletizovali štvrťfinálovú osmičku

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 07:11 • 2 min
LM: Barcelona a Juventus skompletizovali štvrťfinálovú osmičku

BRATISLAVA - Futbalisti FC Barcelona a Juventusu Turín v stredu skompletizovali štvrťfinálovú osmičku Ligy majstrov 2014/15. Katalánci si po triumfe v Manchestri 2:1 poradili s Citizens aj doma, keď si postup poistili víťazstvom 1:0. Juventus taktiež uspel v oboch dueloch, v stredu na štadióne Borussie Dortmund vyhral presvedčivo 3:0 najmä vďaka výkonu Carlosa Teveza, ktorý strelil dva góly a na tretí prihral.

slovakia

left justify in out

Barcelona išla od začiatku duelu za postupom. Prvú veľkú šancu si vypracovala v 6. minúte po chybe Kompanyho, ktorý stratil loptu na hranici šestnástky. Alves nahral Neymarovi, no jeho prízemná strela sa odrazila od pravej tyčky, prešla popri celej bránkovej čiare a nakoniec smerovala mimo. Domáci mali loptu na kopačkách a tlačili aj v ďalších minútach. Prvá a jediná šanca Citizens v prvom dejstve prišla v 14. minúte. Toure si šikovne nabehol na kolmú prihrávku do šestnástky a poslal prízemný pas na Milnera, ten sa tiesnený obranou už nedostal k dobrému zakončeniu. Hostia robili chyby v obrane i rozohrávke a nechávali príliš veľa priestoru útočným hviezdam Barcy. Dominoval najmä Messi, ktorý mohol skórovať v 28. minúte z priameho kopu. Mieril síce tesne nad, no vynahradil si to o tri minúty. Argentínsky útočník potiahol loptu po pravej strane, predviedol výborný prehľad a presnou prihrávkou našiel na opačnom konci šestnástky voľného Rakitiča, ktorý preloboval Harta - 1:0. Pre chorvátskeho stredopoliara to bol premiérový gól v drese Kataláncov v LM. Tesne pred záverom polčasu mohlo byť 2:0, ale po akcii Neymara so Suarezom zachránila hostí opäť žrď. Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Barca bez problémov ovládala zápas a súpera držala na jeho polovici, odkiaľ sa len veľmi ťažko dostával pred ter Stegena. Šance mali Alba so Suarezom, no ani jeden nezvýšil. V 63. minúte sa po pošmyknutí Albu dostali do obrovskej možnosti aj Citizens, no Navas, Kolarov ani Milner nedokázali dopraviť loptu do siete a vzápätí takmer inkasovali. V hre ich udržal výborný Hart, ktorý zneškodnil Messiho pokusu po rýchlom brejku a nedovolil mu skórovať ani po následnom rohu. V 71. minúte prekonal Harta Alba, ale z ofsajdu a tak gól neplatil. V 78. minúte spadol v šestnástke Agüero a sám si postavil loptu na biely bod. Kanonier hostí však penaltu nepremenil. Skóre sa napriek viacerým šanciam domácich, hlavne záverečným tutovkám Messiho a Neymara, už nemenilo a tak sa z víťazstva a postupu tešili domáci.

 

Juventus prišiel do Dortmundu s cieľom potvrdiť postupom víťazstvo z domáceho stretnutia a veľký krok spravil už v 3. minúte. Tevez peknou strelou spoza šestnástky namieril do pravej šibenice, Weidenfelder so zakrytým výhľadom nestihol dostatočne rýchlo zareagovať a hostia viedli 1:0. Pre Borussiu mohlo byť ešte horšie v 15. minúte. Ďalšiu parádnu strelu z diaľky predviedol Lichtsteiner, no tentoraz si dal brankár pozor a pekným zákrokom ju vytlačil mimo troch žrdí. Domáci v ďalších minútach síce držali loptu a snažili sa tvoriť, no za celý polčas sa nedokázali dostať cez dobre organizovanú obranu Juve a na Buffona nemierila ani jedna strela. Taliansky tím sa po rýchlom góle, ktorý znamenal, že Dortmund potreboval streliť minimálne ďalšie dva, zameral najmä na obranu a kontroloval priebeh duelu. Tesný náskok mohol poistiť krátko po zmene strán Morata, ktorý dostal dobrú prihrávku za obranu od Teveza, no Weidenfelder vybehol a jeho šancu zneškodnil. Podobná situácia s rovnakým koncom sa opakovala aj o šesť minút neskôr. V 70. minúte to Moratovi už do tretice vyšlo a opäť mu prihral jeho kolega z útoku - 2:0. Najlepší hráč hostí Tevez definitívne rozhodol o postupe Turína v 79. minúte, keď pridal svoj druhý gól - 3:0.

 

Už predtým si vybojovalo postup šesť klubov. Ešte minulý týždeň to boli rekordný desaťnásobný držiteľ a obhajca trofeje Real Madrid, FC Porto, Bayern Mníchov a Paríž St. Germain. V utorok sa medzi najlepšiu osmičku dostali aj monacké "kniežatá", vďaka gólom streleným na ihrisku Arsenalu, a vlaňajší finalista súťaže Atletico Madrid po penaltovom rozstrele s Bayerom Leverkusen.

Žreb štvrťfinále LM sa uskutoční 20. marca o 12.00 SEČ, prvé súboje tejto fázy sú na programe 14./15. apríla, odvety 21./22. apríla.

 

Odvetné zápasy osemfinále LM 2014/2015 - sumáre:

Borussia Dortmund - Juventus Turín 0:3 (0:1)

Góly: 3. Tevez, 70. Morata, 79. Tevez. Rozhodca: Mažič (Srb.), ŽK: Reus, 65.851 divákov.

/prvý zápas: 1:2, postúpil Juventus/

zostavy a striedania:

Borussia: Weidenfeller – Papastathopoulos, Subotič, Hummels, Schmelzer (46. Kirch) – Bender (63. Ramos), Gundogan – Kampl, Mchitarjan (63. Blaszczykowski), Reus – Aubameyang

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Marchisio, Pogba (27. Barzagli) – Pereyra – Morata (78. Matri), Tevez (81. Pepe)

 

 

 

 

FC Barcelona - Manchester City 1:0 (1:0)

Gól: 31. Rakitič. Rozhodca: Rocchi (Tal.), ŽK: Alves - Fernandinho, Kolarov, Silva, Nasri, Demichelis, 80.000 divákov.

/prvý zápas: 2:1, postúpila Barcelona/

zostavy a striedania:

Barcelona: ter Stegen – Alves (90.+1 Adriano), Pique, Mathieu, Alba – Rakitič (84. Rafinha), Mascherano, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

Manchester: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri (46. Navas), Toure (72. Bony), Fernandinho, Milner (87. Lampard) – Silva – Agüero

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies