LM: Atlético ukončilo 40-ročné čakanie, Xavi by bral remízu

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 09:27 • 2 min
LM: Atlético ukončilo 40-ročné čakanie, Xavi by bral remízu

MADRID - Vyše 50-tisíc fanúšikov na Štadióne Vicenteho Calderóna v stredu večer mohutne oslavovalo postup Atlética Madrid do semifinále futbalovej Ligy majstrov na úkor FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Líder La Ligy sa medzi posledných štyroch v európskom pohári číslo jeden dostal po štyridsiatich rokoch. V roku 1974 sa prebojoval až do finále, v ktorom nestačil na Bayern Mníchov. Prvý duel sa vtedy skončil 1:1 po predĺžení a nasledoval opakovaný zápas, ktorý ovládli Bavori 4:0. Finále Atlético - Bayern môže byť i tentoraz, oba tímy však musia najskôr zvládnuť semifinále a nesmú sa v ňom stretnúť.

 

Hráči Atlética na Barcelonu v úvode vybehli a neustále ju tlačili pred jej bránku. Už po štyroch minútach hry otvoril skóre po závare v šestnástke a viacerých pokusoch hráčov Atlética Koke. Napokon to bol jediný presný zásah. Keďže prvý duel na Camp Nou sa skončil 1:1, Madridčania mohli oslavovať postup. "Je to nádhera. Sme jasní víťazi," žiaril Koke a pokračoval: "Dal som dôležitý gól, keďže nám pomohol postúpiť. Hrali sme skvele ako tím, podali sme neuveriteľný výkon. Ešte sme nepovedali posledné slovo. Chceli by sme sa pokúsiť splniť fanúšikom ich sen." Atlético narazí v semifinále na jedného z trojice Real Madrid, Bayern Mníchov a Chelsea. Pikantnú príchuť by malo najmä mestské derby s bielym baletom. "Je mi jasné, že na nás čaká ťažký súper. Vieme však hrať s každým, veď aj teraz sme vyradili jedného z najsilnejších protivníkov, ak nie najsilnejšieho," dodal Koke. 

 

Barcelona naposledy chýbala v semifinále v roku 2007, keď sa lúčila už v osemfinále. Katalánci odohrali zápas v kŕči, hneď v úvode dostali rozhodujúci úder. Hráči sa snažili najskôr tradičnou kombinačnou hrou prekonať obranný val, potom skúsili nakopávať lopty do šestnástky, kde však mali výškovú prevahu hráči Atlética. Až na jednu nebezpečnú hlavičku v úvode bol prakticky neviditeľný Lionel Messi, ktorého súper dokonale pokryl. "Musím zablahoželať Atléticu a zaželať mu veľa šťastia. Predviedlo skvelých úvodných pätnásť minút. My sme si zaslúžili remízu a predĺženie, mali sme na to šance. Dnes sme si vypracovali asi štyri, z ktorých zvyčajne skórujeme," dodal kapitán Barcelony Xavi Hernández. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona