LM: Atlético túži po vyradení ďalšieho velikána

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 12:17 • 2 min
LM: Atlético túži po vyradení ďalšieho velikána

MADRID - Futbalisti Atlética Madrid veria, že vďaka výborným výsledkom v tohtosezónnych domácich zápasoch v pohárovej Európe zvládnu stredajšiu odvetu štvrťfinále Ligy majstrov s FC Barcelona k svojej spokojnosti a zabezpečia si účasť medzi najlepším kvartetom starého kontinentu.

slovakia

left justify in out

Zverenci Diega Simeoneho totiž vyhrali všetky štyri doterajšie domáce duely v tomto ročníku Ligy šampiónov a okrem iných získali aj skalp AC Miláno. Nad "rossoneri" zvíťazili s prehľadom 4:1, keď predtým dominovali aj u súpera (1:0). Stredajšia odveta štvrťfinále na Štadióne Vicenteho Calderóna sa začne tradične o 20.45 h a povedie ju skúsený anglický rozhodca Howard Webb.

 

V prospech "blaugranas" však hovorí skutočnosť, že neprehrali na ihrisku Atlética už štyri roky. Úradujúci španielsky šampión môže postúpiť do semifinále kontinentálneho pohára číslo jeden už siedmykrát po sebe. Keďže minulotýždňové prvé stretnutie na jeho pôde sa skončilo nerozhodne 1:1, odveta u lídra Primera División rozhodne nebude preň prechádzka ružovou záhradou. Za "Barcu" nenastúpi zranený stopér Gerard Piqué ani tradičná brankárska jednotka Víctor Valdés, ten laboruje s kolenom. Jeho miesto medzi tromi žrďami zaujme José Manuel Pinto. "Výsledok prvého duelu znamená, že nemáme priestor na akékoľvek chyby. Myslím si, že o postupujúcom rozhodnú tie najmenšie detaily," vyhlásil J. M. Pinto, ktorý sa nezaskvel v prvej konfrontácii, keď ho parádnou a nečakanou strelou do šibenice zaskočil Brazílčan Diego. Našťastie pre štvornásobného európskeho klubového šampióna aspoň remízu preň zachránil Neymar. V drese domácich možno nenastúpi ich najväčšia hviezda v tejto sezóne Diego Costa. Brazílsky kanonier, autor 25 gólov v La Lige 2013/2014, si privodil svalové zranenie pravého stehna v prvom vzájomnom súboji. Otázny je aj štart tureckého záložníka Ardu Turana. 

 

Atlético bolo naposledy vo štvrťfinále LM v roku 1997 a v semifinále najprestížnejšej európskej súťaže v roku 1974. Vtedy jeho hráči utvorili dosiaľ platný klubový rekord v podobe účasti vo finále. Proti FC Barcelona hralo Atlético doma 106-krát vo všetkých súťažiach, vyhralo v 50 prípadoch, prehralo v 33 a 23-krát sa zrodil nerozhodný výsledok. Naposledy 11. januára 2014 sa rivali rozišli po bezgólovej remíze. Posledný domáci úspech Atlética nad "Barcou" má dátum 14. februára 2010. Madridčania však veria v ďalší. "S blížiacim sa záverom sezóny bude naša forma gradovať. Som presvedčený, že budeme mať neuveriteľný koniec tohto ročníka. Netvrdím, že sme najlepší tím, ale rozhodne beháme a drieme zo všetkých najviac a to nám prináša ovocie," povedal pre El Mundo Deportivo reprezentačný obranca Atlética Juanfran. 

 

Táto konfrontácia je zaujímavá aj z pohľadu koučov. Diego Simeone (Atlético) a Gerardo Martino (Barcelona) nie sú len argentínski krajania, ale aj "starí známi". V januári 1988 v ligovom zápase medzi Martinovým CA Newell's Old Boys a Simeonovým Vélezom Sarsfield - ktorý vyhral Vélez 2:1 - Martino dostal červenú kartu za faul práve na Simeoneho. Zhodou okolností, ten bol vylúčený o pár minút neskôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies