LM: Atletico potrebuje dobrý výsledok, United sú na tom podobne

NETKY.SK • 22 Február 2022, 11:47 • 2 min
LM: Atletico potrebuje dobrý výsledok, United sú na tom podobne

MADRID – Trápiace sa Atletico privíta na svojej pôde Ronaldov Manchester United, oba tímy prežívajú komplikovanú sezónu a postupom do štvrťfinále by sa obidvom poriadne uľavilo.

slovakia

left justify in out

Atletico prežíva náročnú objahobu, Manchester čaká na titul už 5 rokov!

 

Manchester United čaká na trofej päť rokov, v roku 2017 uspel v Európskej lige. V Premier League je v súčasnosti štvrtý s priepastným 17-bodovým mankom na mestského rivala City a navyše vypadol z oboch domácich pohárových súťaží. "Červení diabli" sa v tomto ročníku trápia s nevyrovnanosťou výkonov a majú za sebou mnoho zaváhaní v stretnutiach s papierovo slabšími súpermi. V Madride sa budú v historicky prvom vzájomnom stretnutí spoliehať aj na brankára Davida de Geu, ktorý je práve odchovanec  Atletica: „Teraz sa už cítim akoby som bol z Manchestru. Domov je tam, kde ste vítaný a kde vás majú radi. Som tu už mnoho rokov a aj keď sa môže stať hocičo, neviem si sám seba predstaviť inde ako v United."

 

 

Zverenci Diega Simeoneho si s výzvou pokračovať v úspešnom ťažení na domácej scéne zatiaľ v prebiehajúcej sezóne nedokázali poradiť. Pre tím ako Atletico nie je ľahké byť majster, nie je zvyknutý mať titul každý rok," cituje vyjadrenie argentínskeho trénera agentúra AFP. V tabuľke La Ligy patrí Atleticu piate miesto, na lídra a mestského rivala Real stráca 15 bodov. Podľa Simeoneho by mohla jeho tímu mentálne pomôcť sobotná výhra 3:0 na ihrisku Osasuny: „Všetko pomáha. Ani jeden rok nie je rovnaký, vo futbale ani v živote. Vždy sú prekážky a jednu máme pred sebou teraz. Uvidíme, či na to máme."

 

 

Benfica privíta Ajax, čaká nás súboj mladých talentov

 

V druhom stredajšom osemfinálovom zápase si zmerajú sily dvaja velikáni domácich súťaží – Benfica Lisabon privíta Ajax Amsterdam. Favorit stretnutia je 35-násobný holandský majster, ktorý bol úspešnejší aj v predchádzajúcich vzájomných zápasoch - pred štyrmi rokmi zdolal portugalský tím v skupinovej fáze LM doma 1:0 a následne na pôde súpera uhral remízu 1:1. Jeho rozdielový hráč v sezóne je Sebastien Haller, útočník z Pobrežia Slonoviny dal v skupinovej fáze LM desať gólov a po Cristianovi Ronaldovi sa stal len druhým futbalistom, ktorý skóroval vo všetkých šiestich zápasoch v rámci skupiny v najprestížnejšej európskej súťaži. „Keby ste sa ma pred sezónou opýtali, či dám toľko gólov, odpoveď by bola nie. Bol som spokojný už s jedným, to by mi stačilo," uviedol Haller.

 

Vieme, čo dokážeme a urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do ďalšej fázy. Do zápasov s Ajaxom pôjdeme vysoko motivovaní, chceme si už v stredu vytvoriť sľubnú pozíciu pred odvetou. Teším sa na skvelý zápas, nastúpiť v Lige majstrov je snom každého hráča a som veľmi vďačný, že ju môžem hrať," netajil postupové ambície rakúsky obranca domácich Valentino Lazaro. Jeho tím sa kvalifikoval do vyraďovačky na úkor Barcelony, no v domácej lige zaostával za FC Porto i Sportingom. Trénera Jorgeho Jesusa tak na konci minulého roka nahradil vo funkcii Nelson Verissimo. Pod jeho vedením však Benfica prehrala vo finále Ligového pohára s mestským rivalom Sportingom 1:2 a prepadla sa aj v ligovej tabuľke. Na vedúce Porto stráca z tretej priečky už 12 bodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies