LM: Arsenal privíta Bayern, Chelsea cestuje do Kyjeva

NETKY.SK • 19 Október 2015, 08:57 • 2 min
LM: Arsenal privíta Bayern, Chelsea cestuje do Kyjeva

LONDÝN - Tretie hracie kolo futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 ponúkne v utorok aj v stredu po osem zápasov. Spomedzi utorňajšej porcie duelov púta najväčšiu pozornosť meranie síl medzi Arsenalom Londýn a Bayernom Mníchov.

slovakia

left justify in out

Kým Bavori pod vedením Pepa Guardiolu zvládli obe doterajšie stretnutia skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden bez straty bodu s impozantným skóre 8:0, "kanonierom" z Emirates Stadium svieti v kolónke bodov nula. V zápase proti nemeckému majstrovi tak musia zabodovať, ak chcú reálne pomýšľať na postup z F-skupiny.

 

Arsenal v sobotu zvíťazil v rámci 9. kola Premier League vo Watforde (3:0) a v tabuľke je priebežne druhý so ziskom 19 bodov. Tréner Arséne Wenger preto verí, že jeho hráči si pohodu z domácej súťaže konečne prenesú aj na európsku pohárovú scénu. "Víťazstvo vo Watforde bolo životne dôležité, zostali sme tak v kontakte s čelom tabuľky. Zároveň to bol dobrý impulz pred duelom LM proti Bayernu Mníchov. Ešte neviem, či urobím nejaké zmeny v zostave. Momentálne nie je dôvod na zásadnú obmenu. Liga majstrov nám zatiaľ nevychádza, musíme v dueloch s Bayernom niečo získať, ak chceme byť v hre o postup. Potrebujeme podať výkon, akým sme sa nedávno prezentovali v rámci Premier League proti Manchestru United. Ak sa nám to podarí, bude ťažké nás zdolať," cituje portál fourfourtwo.com slová Arséna Wengera.

 

Bayern cez víkend dosiahol 999. bundesligové víťazstvo na pôde Werderu Brémy (1:0), kouč Bavorov však videl v hre svojich zverencov rezervy. "Nebolo ľahké nájsť voľný priestor. Povedzme si na rovinu, vyhrali sme veľmi ťažký zápas," povedal po stretnutí Guardiola, ktorý pred duelom s Arsenalom šetril brazílskeho krídelníka Douglasa Costu.

 

Na iný londýnsky klub FC Chelsea čaká cesta na Ukrajinu, kde sa v tamojšej metropole predstaví v rámci "géčka" proti miestnemu šampiónovi Dynamu Kyjev. Kormidelník "The Blues" José Mourinho bol nespokojný s tým, že rovnako ako pred ostatným duelom LM v Porte, kde jeho hráči prehrali 1:2, aj teraz má jeho tím o 24 hodín menej na prípravu. Kým Chelsea hrala zápas Premier League proti Aston Ville (2:0) v sobotu, duel Dynama so Šachtarom Doneck (0:3) sa uskutočnil už v piatok. "V tejto chvíli strácame na Dynamo 24 hodín. Rovnaké to bolo aj proti FC Porto. Súper hral vtedy už v piatok a my sme sa predstavili v Newcastli až v sobotu. Strácame jeden celý deň. Pokúsime sa dostať do výhody inými zbraňami, začneme fantastickým tímovým duchom," vyhlásil Mourinho podľa portálu standard.co.uk.

 

AS Rím, ktorý v úvodnom hracom kole doma remizoval s FC Barcelona (1:1), následne nečakane zakopol na pôde BATE Borisov (2:3). V utorok čaká na talianskeho vicemajstra v E-skupine súboj na trávniku nemeckého Bayeru Leverkusen. "Do Leverkusenu pôjdeme s jasným cieľom. Musíme tam vyhrať," cituje denník Corriere dello Sport slová trénera rímskeho AS Rudiho Garciu.

 

Spomenutý klub z Borisova, ktorý si v piatok v predstihu zabezpečil 10. bieloruský titul v rade (celkovo dvanásty, pozn.), privíta obhajcu trofeje z Barcelony. Tréner BATE Alexander Jermakovič však nateraz odmieta špekulácie o šanciach BATE na postup zo skupiny. "Najbližšie je na programe Barcelona, pripravujeme sa na ňu. Nechceme robiť veľké vyhlásenia a potom byť všetkým na smiech. Nerobme si plány, ktoré sú ďaleko. Ideme krok za krokom," povedal Jermakovič podľa portálu by.tribuna.com. Pomerne mladý kouč (nar. 21. januára 1975) sa bude spoliehať aj na najväčšiu bieloruskú hviezdu Alexandra Hleba, ktorý hrával práve za katalánsky veľkoklub. Skúsený 34-ročný stredopoliar v nedávnom rozhovore pre web sport-english.com priznal, že ho angažmán na Camp Nou nenapĺňa ideálnymi spomienkami. "Večne som bojoval s trénerom Guardiolom. Mohol som si za to sám, nechcel som ho počúvať. Snažil sa ma integrovať do tímu, ale môj úsudok bol zakalený. V tom čase som mal problémy v súkromnom živote a aj preto som nechcel pokračovať v Barcelone," prezradil Hleb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona