LM: Arsenal prehral v úvodnom osemfinále s Monacom 1:3

NETKY.SK • 26 Február 2015, 07:15 • 2 min
LM: Arsenal prehral v úvodnom osemfinále s Monacom 1:3

BRATISLAVA - Futbalisti Arsenalu Londýn nečakane prehrali v úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov 2014/2015 s AS Monaco 1:3.

slovakia

left justify in out

Francúzskemu vicemajstrovi zabezpečil v 38. minúte vedenie Geoffrey Kondogbia, ktorého ďalekonosnú strelu tečoval domáci kapitán Per Mertesacker. Po zmene strán pridal poistku bulharský útočník Dimitar Berbatov. Domáci v nadstavenom čase skorigovali výsledok zásluhou Alexa Oxladeho-Chamberlaina, no posledné slovo mal Yannick Ferreira-Carrasco. Bayer Leverkusen si vďaka presnému zásahu Hakana Çalhanoglua z 57. minúty poradil s Atleticom Madrid 1:0. Vlaňajší finalista inkasoval gól v LM po 511 minútach. Odvety sú na programe 17. marca.

 

Zápas s Monacom mal osobitnú príchuť pre trénera Arsenalu Arsena Wengera, ktorý v rokoch 1987-1994 pôsobil na lavičke "kniežat". Domáci začali aktívne a už v 2. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Welbeck, mieril však nad. Po súboji s Wallacom reklamoval Özil ruku v šestnástke, rozhodca ale ukázal iba na rohový kop. Arsenal nedokázal nájsť recept na dobre organizovanú obranu Monaca, ktoré v základnej skupine inkasovalo iba jediný gól. Alexis s Giroudom mali vychýlenú mušku a v 38. minúte prišiel trest. Kondogbia s prispením teču Metresackera zmiatol kolumbijského brankára Ospinu, ktorý nestačil zareagovať na rotovanú strelu - 0:1. V 53. minúte Monaco šokovalo fanúšikov na Emirates Stadium druhýkrát. Po chybe domácich sa Francúzi dostali do prečíslenia dvaja na jedného a po prihrávke Martiala dovtedy nevýrazný Berbatov prestrelil Ospinu. Krátko na to mohol znížiť Giroud, ktorý však po odrazenej strele Alexisa mieril na tribúnu. Onedlho na to ho Wenger stiahol a na ihrisko poslal Walcotta. Definitívne k.o, mohol Arsenalu zasadiť Martial, no Ospina zachránil "kanonierov" od ďalšej pohromy. V prvej minúte nadstaveného času znížil Chamberlain, no v samom závere zabezepčil hosťom dvojgólový náskok pred odvetou Carrasco.

 

V Leverkusene sa v úvode zápasu hral opatrný medzišestnástkový futbal. Domáci však postupne prevzali iniciatívu a v 13. minúte sa po rohovom kope Bendera mohli ujať vedenia, strelu Spahiča bez prípravy však na bránkovej čiare odkopom zachránil Mandžukič. V 26. minúte napriahol Spahič a jeho projektil vytlačil brankár Moya na spojnicu žrde a brvna. Atletico pohrozilo až v závere prvého polčasu, Mandžukičov pas na Griezmanna však stačil vyraziť brankár Leno. V 57. minúte sa Bayer dočkal zaslúženej gólovej odmeny. Bellarabi sa predral do pokutového územia, pätičkou šikovne našiel Calhonaglua, ktorý strelou pod brvno nedal Moyovi šancu. V 75. minúte po rohovom kope a hlavičke striedajúceho Torresa síce lopta skončila v sieti Leverkusenu, český hlavný rozhodca Pavel Královec po konzultácii so slovenským asistentom Romanom Slyškom však usúdil, že už predtým opustila ihrisko. Atletico napokon dohrávalo bez Tiaga, ktorý musel ísť po druhej žltej karte predčasne do kabín.

 

sumáre 1. osemfinále LM 2014/2015, streda 25. februára:

Arsenal Londýn - AS Monaco 1:3 (0:1)

Góly: 90.+1. Chamberlain - 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90.+4 Carrasco, ŽK: Coquelin, Bellerin, Özil - Elderson, Moutinho, rozhodoval: Aytekin (Nem.), 60.000 divákov.

zostavy:

Arsenal: Ospina - Bellerin, Martesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (68. Chamberlain), Cazorla (81. Rosický) - Alexis, Özil, Welbeck - Giroud (60. Walcott)

Monaco: Subašič - Elderson, Abdennour, Wallace, Toure - Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Martial (84. Silva), Dirar (82. Kurzawa) - Berbatov (75. Carrasco)

 

 

 

 

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 57. Calhanoglu, ČK: 77. Tiago (Atletico) po druhej ŽK, ŽK: Papadopoulos, Wendell, Bender, Castro, Kiessling - Tiago, Godin, Torres, Gamez, rozhodoval: Královec (ČR), 30.000 divákov.

zostavy:

Leverkusen: Leno - Hilbert, Papadopoulos, Spahič, Wendell - Castro, Bender (67. Rolfes) - Bellarabi, Hakan Çalhanoglu (87. Brandt), Son Heung-Min - Drmić (80. Kiessling)

Atletico: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira (39. Gamez)- Tiago, Gabi - Arda Turan (64, Torres), Griezmann, Niguez (42. Garcia) - Mandžukič

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies