LM: Arsenal na pôde Fenerbahce, v hre aj Stoch a Kuciak

NETKY.SK • 20 August 2013, 12:32 • 2 min
LM: Arsenal na pôde Fenerbahce, v hre aj Stoch a Kuciak

BRATISLAVA - Futbalová Liga majstrov pokračuje v stredu piatimi prvými zápasmi play-off. V záverečnej kvalifikačnej fáze sa predstaví už aj londýnsky Arsenal. "Kanonierov" rozhodne nečaká ľahká úloha, žreb im prisúdil za súpera tureckého vicemajstra Fenerbahce Istanbul, pričom stredajší prvý duel sa uskutoční v "krajine polmesiaca".

slovakia

left justify in out

Tréner anglického mužstva Arséne Wenger je pod obrovským tlakom. Arsenal totiž nezískal žiadnu významnú trofej už osem rokov. Šesťdesiattriročný Francúz Wenger pred touto sezónou sľuboval nákupy posíl zvučných mien. Zostalo však len pri sľuboch, do kádra štvrtého tímu Premier League 2012/2013 pribudol len Yaya Sanogo z Auxerre a niet divu, že fanúšikovia vinia Wengera aj z neúspechu v úvodnom ligovom kole aktuálneho ročníka. Arsenal prehral doma s Aston Villou zahanbujúco 1:3 a ak si chce udobriť priaznivcov, musí uspieť na horúcej tureckej pôde, resp. kvalifikovať sa do skupinovej fázy kontinentálneho pohára číslo jeden. Na Wengerovu obranu treba dodať, že už tradične má množstvo zranených hráčov. Na zozname zdravotne indisponovaných sú aj Tomáš Rosický, Alex Oxlade-Chamberlain, Bacary Sagna, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs, Mikale Arteta, Nacho Monreal či Thomas Vermaelen. Ani jeden zo spomenutých hráčov nezasiahne do merania síl na pôde "Feneru". "Verím, že naša úspešnosť v sezóne záleží na tom, ako zareagujeme na nepríjemnú ligovú prehru. Po nevýraznom vstupe to bude náročné, ale vidím na hráčoch, že okamžite zdvihli hlavy a chcú zabojovať. Čaká nás nesmierne dôležitý zápas. Jednoznačným cieľom je uhrať čo najlepší výsledok a následne prejsť do skupiny LM," vyhlásil Wenger. Hráči Fenerbahce chcú zasa dokázať, že Športový arbitrážny súd (CAS) rozhodol správne, keď ich dodatočne zaradil späť do súťaže. "Fener" pôvodne vyradili z Ligy šampiónov pre podozrenie z ovplyvňovania výsledkov zápasov.

Ďalší adept na postup z futbalovej vyspelej krajiny, ktorý sa predstaví v stredajšom programe, je nemecké Schalke. Mužstvo z Gelsenkirchenu sa v ročníku 2010/2011 dostalo až do semifinále LM a v skupinovej fáze nechce chýbať ani v nadchádzajúcej sezóne. Tretí tím I. bundesligy 2012/2013 si v play-off zmeria sily s gréckym PAOKom Solún, ktorého dres si oblieka aj slovenský krídelník Miroslav Stoch. "Už sa veľmi tešíme na zápas Ligy majstrov do Gelsenkirchenu, kam odlietame v utorok. Nemáme čo stratiť, pokúsime sa prekvapiť," uviedol pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul Stoch, ktorý je na Peloponézskom polostrove na sezónnom hosťovaní. PAOK sa už rozlúčil s účinkovaním v hlavnej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže "starého kontinentu", keďže v 3. predkole neuspel s Metalistom Charkov. CAS však vyradil ukrajinský klub zo súťaže pre stávkový škandál ešte z roku 2008 a Solúnčania sa dodatočne ocitli späť v hre o účasť v skupinovej fáze. V drese Schalke nezasiahne do zápasu obávaný holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar, ktorý bude pre zranenie pravého kolena chýbať na trávniku niekoľko týždňov. 

Bulharský šampión Ludogorec Razgrad, ktorý v 2. kole vyradil slovenského zástupcu bratislavský Slovan, si zmeria sily so švajčiarskym FC Bazilej. Dinamo Záhreb privíta v stredu Austriu Viedeň a Steaua Bukurešť sa stretne s Legiou Varšava. V bránke poľského majstra by mal stáť slovenský reprezentant Dušan Kuciak, ktorý je dlhodobo jednotkou medzi tromi žrďami Legie. 

Odvety play-off sú na programe na budúci týždeň. Neúspešné mužstvá z dvojzápasov play-off LM sa kvalifikujú do hlavnej fázy Európskej ligy UEFA 2013/2014, na postupujúcich čaká účinkovanie v základných skupinách najprestížnejšej klubovej súťaže "starého kontinentu". 

Program stredajších prvých zápasov play-off futbalovej Ligy majstrov (časy sú SELČ): 
20.45: Dinamo Záhreb (Chor.) - Austria Viedeň (Rak.) 
20.45: Ludogorec Razgrad (Bul.) - FC Bazilej (Švaj.) 
20.45: Steaua Bukurešť (Rum.) - Legia Varšava (Poľ.) 
20.45: Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - PAOK Solún (Gréc.) 
20.45: Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Arsenal Londýn (Angl.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies