LM: Arsenal Londýn zavíta do Paríža, Hamšíkov Neapol do Kyjeva

NETKY.SK • 12 September 2016, 12:14 • 2 min
LM: Arsenal Londýn zavíta do Paríža, Hamšíkov Neapol do Kyjeva

BRATISLAVA - Ôsmimi zápasmi sa v utorok začne hlavná časť futbalovej Ligy majstrov 2016/2017. Najväčšiu pozornosť púta francúzsko-anglický duel A-skupiny medzi Parížom St. Germain a londýnskym Arsenalom.

slovakia

left justify in out

"Prvý duel skupinovej fáze, a hneď proti tomuto mužstvu, bude pre náš ťažkou skúškou. Paríž St. Germain je tím s neobmedzenými finančnými možnosťami, môžu si dovoliť kohokoľvek. Dúfajme, že dosiahneme priaznivý rezultát. Francúzsky protivník je klub s veľkými ambíciami a jedným z favoritov LM," myslí si tréner Arsenalu Arséne Wenger. "Nikto nepochybuje o tom, že francúzsky majster je favoritom našej skupiny. Už síce nemajú Ibrahimoviča, ale niekto určite prevezme jeho úlohy. Možno to bude Cavani. Keď má svoj deň, dokáže rozvrátiť ktorúkoľvek defenzívu," doplnil podľa portálu fourfourtwo.com útočník Olivier Giroud.


"Kanonieri" sa na LM naladili ligovým triumfom nad Southamptonom (2:1), výhru vydreli až v úplnom závere stretnutia gólom z pokutového kopu. St. Germain v domácom prostredí v rámci Ligue 1 iba remizovali 1:1 s AS St. Étienne. Londýnsky klub má na Paríž príjemné spomienky. V semifinále Pohára víťazov pohárov 1993/1994 uhral pod Eiffelovkou remízu 1:1, doma zavŕšil postup triumfom 1:0 a v následnom finále proti talianskej Parme napokon vybojoval svoju doteraz jedinú významnú trofej na európskej pohárovej scéne.


Parížania sa v priebehu leta odhodlali k výmene na poste hlavného trénera. Laurenta Blanca vystriedal Španiel Unai Emery ovenčený troma titulmi v Európskej lige so Sevillou v ostatných troch sezónach. "PSG je pre mňa veľkou výzvou, musím sa vyrovnať s jazykom, iným hráčskym kádrom a adaptovať sa na prostredie. Rád snívam a páči sa mi, keď je moja myseľ otvorená atraktívnym veciam. Hráčom vždy vravievam, že v prvom rade musia milovať futbal, ale viac než to potrebujete cítiť nadšenie z toho, čo robíte. Musíte byť vďačný za šancu, ktorú ste dostali, a snažiť sa robiť šťastnými ľudí, ktorí vám fandia. Takýto postoj môže nakoniec viesť až k zisku nejakej cennej trofeje," prezradil 44-ročný Bask svoju filozofiu v interview pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).


Prvýkrát od sezóny 2013/2014 si v skupine európskeho pohára číslo jeden zahrá aj SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom, taliansky zástupca sa v rámci "béčka" predstaví na pôde ukrajinského Dynama Kyjev. Dvadsaťdeväťročný Banskobystričan sa na sobotňajšom ligovom víťazstve v sicílskom Palerme (3:0) podieľal jedným presným zásahom. V drese "Partenopei" zaznamenal svoj 82. gól v najvyššej talianskej súťaži Serie A, čím o jeden presný zásah prekonal argentínsku legendu Neapola Diega Armanda Maradonu. "Je to krásne! Som veľmi rád, že som sa dostal pred takého velikána, akým bol Diego. Ani vo sne by mi nenapadlo, že ako stredopoliar budem mať na konte viac gólov ako legenda Neapola. V tejto chvíli je však najdôležitejšie, že sme v Palerme získali tri body," uviedol Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky. "Pred duelom LM s Neapolom nemáme veľa času na oddych, ale všetci hráči sú pripravení prispieť k dobrému výsledku," cituje portál spazionapoli.it slová kouča Sergija Rebrova, ktorý sa s Kyjevčanmi v minulej sezóne prebojoval do osemfinále. Úradujúci ukrajinský šampión si svoj ligový duel predohral už v piatok, u najväčšieho rivala Šachtaru Doneck v Charkove remizoval 1:1.


Neúspešný semifinalista ostatných troch ročníkov a päťnásobný víťaz najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Bayern Mníchov vstúpi do D-skupiny domácim duelom proti ruskému vicemajstrovi FK Rostov. "Je jasné, že naším cieľom je vyhrať celú Ligu majstrov. V posledných troch ročníkoch Bayernu nechýbalo veľa. Pokúsime sa začať najlepším možným spôsobom," netají vysoké ambície kormidelník Bavorov Carlo Ancelotti.


Utorňajší program prinesie aj reprízy dvoch minulosezónnych konfrontácií. Manchester City a Borussia Mönchengladbach v kádri so Slovákom Lászlóom Bénesom sa po roku opäť stretnú v skupinovej fáze. "Citizens" vlani triumfovali v oboch dueloch, 2:1 vonku a 4:2 doma. Podľa lodivoda Angličanov Guardiolu, ktorý ostatné tri sezóny strávil v Bayerne Mníchov, musia byť jeho zverenci pred nemeckým súperom v strehu. "Trochu sa Mönchengladbachu obávam, toto mužstvo totiž poznám veľmi dobre. Musíme si uvedomiť, že Liga majstrov sa začína už v skupine, a nie až vo vyraďovacej fáze. Nemôžeme si dovoliť zaváhanie," vyhlásil podľa webu clubcall.com 45-ročný Španiel, ktorý ako tréner Bayernu zdolal tohto protivníka iba v prvých dvoch zo šiestich vzájomných bundesligových meraní síl.


PSV Eindhoven a neúspešný finalista vlaňajšieho ročníka Atlético Madrid si zase zaspomínajú na súboje z osemfinálovej fázy 2015/2016. Po dvoch bezgólových remízach "Los Colchoneros" prenikli ďalej až vďaka jedenástkovému rozstrelu. Potenciálom upútať divákov disponuje tiež súboj FC Barcelona a Celticu Glasgow. Katalánci však doň nevstupujú v najlepšom rozpoložení, v sobotu totiž v domácej Primera División podľahli na vlastnom ihrisku nováčikovi Deportivu Alavés (1:2). "Nemali sme svoj deň. Boli sme nepresní a súper dal z troch striel dva góly. To je trefné zhrnutie zápasu," konštatoval barcelonský kouč Luis Enrique.

Liga majstrov 2016/17 - skupinová fáza - 1. kolo

Utorok 13. septembra
A-skupina:
Paríž Saint Germain (Fr.) - FC Arsenal (Angl.) /20.45/, rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)
FC Bazilej (Švaj.) - Ludogorec Razgrad (Bul.) /20.45/, rozhoduje: Alexej Kulbakov (Biel.)
B-skupina:
Dynamo Kyjev (Ukr.) - SSC Neapol (Tal.) /20.45/, rozhoduej: William Collum (Škót.)
Benfica Lisabon (Portug.) - Besiktas Istanbul (Tur.) /20.45/, rozhoduje: Milorad Mažič (Srb.)
C-skupina:
FC Barcelona (Šp.) - Celtic Glasgow (Škót.) /20.45/, rozhoduje: Ovidiu Hategan (Rum.)
Manchester City (Angl.) - Borussia Mönchengladbach (Nem.) /20.45/, rozhoduje: Björn Kuipers (Hol.)
D-skupina:
Bayern Mníchov (Nem.) - FK Rostov (Rus.) /20.45/, rozhoduje: Anthony Taylor (Angl.)
PSV Eindhoven (Hol.) - Atlético Madrid (Šp.) /20.45/, rozhoduje: Martin Atkinson (Angl.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies