LM: Arsenal chce zmazať dvojgólové manko, Wenger sa spolieha na Girouda

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 08:30 • 2 min
LM: Arsenal chce zmazať dvojgólové manko, Wenger sa spolieha na Girouda

BRATISLAVA - Futbalisti Arsenalu Londýn nastúpia na utorňajšiu osemfinálovú odvetu Ligy majstrov 2014/2015 na pôde AS Monaco s cieľom zmazať dvojgólové manko. "Kanonieri" sa po domácej prehre 1:3 rýchlo otriasli, v Premier League zdolali West Ham United, Queens Park Rangers i Everton a vo štvrťfinále anglického FA Cupu vyradili Manchester United.

slovakia

left justify in out

"Po úvodnom osemfinálovom dueli na Emirates Stadium sme museli zmeniť veľa vecí. Dôležité je, že sa nám podarilo rýchlo zmobilizovať. Od prehry s Monacom sme veľakrát neinkasovali a začali sme konečne strieľať góly, čo nám zdvihlo sebavedomie," citovala agentúra Reuters slová stredopoliara Arsenalu Francisa Coquelina.

 

Do formy sa postupne dostáva aj útočník Olivier Giroud, ktorý v domácom súboji s Monacom zahodil dve tutovky a výrazne zaostal za očakávaniami. "Olivier sa dokáže v priebehu pár dní dostať z krízy, to je jeho veľká devíza. Je to chlapec, ktorý vo veku 22 či 23 rokov ešte hrával tretiu ligu za Tours. Po prestupe do Montpellieru sa stal postupne najlepším strelcom Ligue 1 a vybojoval si miesto vo francúzskej reprezentácii, čo je dôkazom jeho mentálnej sily. Aj v Arsenale potvrdzuje, že má nos na góly," povedal tréner Londýnčanov Arsene Wenger na margo Girouda, ktorý v sobotu proti West Hamu otvoril skóre.

 

Aj Monacu vyšla generálka na osemfinálovú odvetu, v najvyššej francúzskej súťaži "kniežatá" i vďaka dvom gólom Anthonyho Martiala zdolali Bastiu 3:0. Devätnásťročný útočník skvele nahradil skúseného bulharského kanoniera Dimitara Berbatova, ktorého tréner Leonardo Jardim šetril na utorok. Monaco v tejto sezóne na domácom trávniku iba raz inkasovalo viac ako tri góly. Vlani v auguste prehralo s Girondins Bordeaux 1:4. "Aký je recept na to, aby sme postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov? Udržať si čisté konto alebo inkasovať čo najmenej gólov. Pri akomkoľvek vývoji stretnutia musíme zostať pokojní a využiť každú šancu na strelenie gólu. Aj remíza by bola pre nás skvelým výsledkom vzhľadom na to, že z Londýna sme si priviezli cenné víťazstvo 3:1," zdôraznil brazílsky obranca Wallace.

 

V druhom utorňajšom stretnutí privíta Atletico Madrid bundesligový Bayer Leverkusen. Úradujúci španielsky majster a vlaňajší finalista LM prehral u "farmaceutov" 0:1 a odvtedy sa trápi v koncovke. V posledných štyroch súťažných zápasoch vsietili zverenci trénera Diega Simeoneho iba jediný gól, v sobotu v Primera División uhrali na pôde Espanyolu bezgólovú remízu a v tabuľke klesli na štvrté miesto za Valenciu.

 

Argentínsky kouč však nehádže flintu do žita. "Ešte nie je nič stratené, do konca súťaže zostáva odohrať veľa kôl. Blahoželám Valencii k tomu že nás predstihla, v poslednom čase hrá naozaj veľmi dobre. My máme problémy so strieľaním gólov, oveľa viac by ma však trápilo, keby sme si nedokázali vypracovať šance, čo našťastie nie je náš prípad. Proti Valencii sme si dokázali vytvoriť viaceré sľubné príležitosti napriek tomu, že sme hrali dlho s desiatimi bez vylúčeného Mirandu. Je to len otázka času, kedy prelomíme streleckú smolu a začneme sypať góly."

 

Leverkusen je na rozdiel od Atletica v laufe, vyhral päť zápasov za sebou, pričom súperom nasúkal jedenásť gólov. V piatok si zgustol na VfB Stuttgart, v metropole Švábska triumfoval presvedčivo 4:0. "Teší ma, že sme v Stuttgarte neinkasovali, pred odvetou proti Atleticu nám to dodalo sebavedomia. Vôbec by sme neprotestovali, keby sme si čistý štít udržali aj v Madride, no bude to náročné, lebo španielsky majster disponuje v útoku veľkou silou," povedal pred oficiálnu klubovú stránku Bayeru brankár Bernd Leno.

 

odvety osemfinále LM 2014/2015, utorok 17. marca (20.45 h SEČ):

AS Monaco - Arsenal Londýn /rozhoduje: Svein Oddvar Moen (Nór.)/

/prvý zápas: 3:1/

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen /rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)/

/prvý zápas: 0:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies