LM: Arsenal chce bodovať v Mníchove, AS Rím privíta Leverkusen

NETKY.SK • 2 November 2015, 20:32 • 2 min
LM: Arsenal chce bodovať v Mníchove, AS Rím privíta Leverkusen

MNÍCHOV - Štvrté hracie kolo futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 ponúkne v stredu osem zápasov. Najväčšiu pozornosť púta meranie síl medzi Bayernom Mníchov a Arsenalom Londýn. Anglický tím v úvodnom vzájomnom meraní síl v rámci F-skupiny zdolal mníchovského súpera 2:0.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar Bavorov Arturo Vidal sa dušuje, že Bayern tentoraz súperovi ukáže svoju kvalitu. "V stredu predvedieme Arsenalu skutočný Bayern. Naša sebadôvera je na vysokej úrovni. Tentoraz využijeme naše šance a získame tri body," povedal podľa webu Four Four Two čilský legionár Vidal.

 

Kým Bayern pred najbližším duelom európskeho pohára číslo jeden v lige remizoval na pôde Eintrachtu Frankfurt (0:0), Arsenal triumfoval na pôde Swansea City rozdielom triedy (3:0). Presný zásah Francúza Oliviera Girouda bol zároveň jubilejným 2000. gólom "kanonierov" pod vedením trénera Arséna Wengera, ktorý v londýnskom klube pôsobí od roku 1996. Skúsený 66-ročný rodák zo Štrasburgu verí, že jeho hráči zabodujú na horúcej pôde v mníchovskej Allianz Arene. "Rád by som získal aspoň bod. Bayern má veľkú ofenzívnu kvalitu. Kedykoľvek dostaneme možnosť, mali by sme sa pokúsiť o strelenie gólu. Filozofia nášho tímu je zameraná na útok. Ak by sme prikázali naším hráčom iba brániť, myslím si, že by to nebolo účinné," vyhlásil Arséne Wenger podľa britského denníka Daily Star. "Sme prvý tím v tejto sezóne, ktorý dokázal eliminovať zbrane Bayernu a nakoniec ho aj zdolať. Súper sa bude snažiť ukázať, že je lepší ako my. Oba tímy majú dobrú šancu kvalifikovať sa zo skupiny. V ostatnom kole sme trochu vylepšili našu pozíciu, ale musíme niečo získať aj v Mníchove. To vyvíja tlak na nás, aby sme sa snažili hrať smerom dopredu," dodal nemecký obranca "kanonierov" Per Mertesacker.

 

Ďalší londýnsky klub FC Chelsea privíta na domácej pôde ukrajinské Dynamo Kyjev. "The Blues" cez víkend utrpeli šiestu ligovú prehru v aktuálnej sezóne 2015/2016 a na "ružiach nemajú ustlané" ani v G-skupine LM. Zverencom trénera Josého Mourinha patrí aktuálne až 3. priečka so ziskom štyroch bodov a jednobodovým mankom na najbližšieho súpera. Strata bodov s kyjevským mužstvom by mohla naštrbiť pozíciu úradujúceho anglického majstra aj na európskej pohárovej scéne. "Je to veľký zápas. Je to zápas, v ktorom nemôžeme prehrať," cituje 52-ročného rodáka z portugalského Setúbalu Mourinha portál televíznej stanice ESPN. "Stále môžeme skončiť prví, druhí, ale aj tretí. Samozrejme, chceme obsadiť niektoré z prvých dvoch miest," doplnil svojský kouč. Oba tímy sa v prvom zápase na kyjevskej pôde rozišli po remíze 0:0. "Hral som v anglickej Premier League a viem, že keď v niektorom z okamihov zápasu nejdete na 100 %, budete to mať veľmi ťažké. V prvom zápase sme boli kompaktní a zaslúžene sme získali bod. Hrali sme proti najlepšiemu tímu Anglicka z uplynulej sezóny, ktorý zhromažďuje vo svojom strede najlepších svetových hráčov," cituje kyjevského trénera Sergija Rebrova oficiálny klubový web.

 

Líder "géčka" FC Porto sa predstaví na pôde izraelského šampióna Maccabi Tel Aviv a má možnosť upevniť si svoju pozíciu. Trénera "drakov" Julena Lopeteguia mrzelo, že jeho zverenci v sobotu neodohrali ligový zápas proti tímu Uniao Madeira, dôvodom boli zlé poveternostné podmienky. "Je to škoda, že sme nehrali žiadny zápas. Musíme sa však prispôsobiť okolnostiam. Namiesto toho sme sa začali v oveľa väčšom predstihu sústrediť na Maccabi. Tento tím je veľmi dobrý, hlavne doma je veľmi silný," vyhlásil 49-ročný Španiel na lavičke Porta. Izraelsky tím verí, že na štvrtý pokus v skupinovej fáze získa premiérové body. "V úvodných dueloch sme pôsobili trochu zaskočene, ale posledný zápas LM sme nehrali zle. Ešte máme tri stretnutia, aby sme začali hrať lepšie a niečo dokázali. Prvý z nich je na rade v stredu," povedal stredopoliar Maccabi Avi Rikan, na ktorého nadviazal jeho spoluhráč Gil Vermouth. "Musíme byť odvážnejší, hrať na výsledok a zvíťaziť. Je to v našich silách," skonštatoval 30-ročný hráč.

 

AS Rím privíta v domácom prostredí Olympijského štadióna nemecký tím Bayer Leverkusen. Mužstvo trénera Rudiho Garciu figuruje na chvoste E-skupiny so ziskom dvoch bodov, "farmaceutom" patrí druhá pozícia so štyrmi bodmi. Prvý vzájomný zápas na pôde Leverkusenu sa skončil divokou remízou 4:4. Ani jeden z tímov cez víkend nebodoval. Rimania podľahli na milánskom San Sire miestnemu Interu (0:1), Bayer neuspel vo Wolfsburgu (1:2). Stredopoliar "Giallorossi" Radja Nainggolan si uvedomuje dôležitosť blížiaceho sa stretnutia a nepripúšťa si nič iné ako víťazstvo. "Stredajší zápas je veľmi dôležitý. Musíme vyhrať za každú cenu, aby sme mali šancu na postup zo skupiny," cituje portál fourfourtwo.com slová 27-ročného Belgičana. Turecký stredopoliar Leverkusenu Hakan Calhanoglu pred duelom v Ríme vyzdvihol spôsob, akým sa nemecké mužstvo prezentuje pod trénerom Rogerom Schmidtom. "Robí si svoju prácu skvele. Všetci pod ním rastieme. Sme mladé mužstvo, ktoré je ochotné učiť sa taktiež a hladné po úspechu. Ľudia si možno myslia, že nás ofenzívny štýl hry je trochu bezohľadný, ale už sme vďaka nemu vyhrali veľa zápasov," skonštatoval 21-ročný Calhanoglu, spolu s Karimom Bellarabim momentálne azda najväčšia hviezda Bayeru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies