LM: Arsenal a Bazilej krok od postupu do skupinovej fázy

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:16 • 2 min
LM: Arsenal a Bazilej krok od postupu do skupinovej fázy

BRATISLAVA - Už v utorok spoznajú futbaloví fanúšikovia ďalších päť účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov. Na programe je päť odvetných duelov play-off kontinentálneho pohára číslo jeden, pričom 22 tímov má istú účasť v základnej fáze na základe koeficientu krajín.

slovakia

left justify in out

Zvyšných päť mužstiev, ktoré sa kvalifikujú do jednej z ôsmich štvorčlenných základných skupín, bude známych po stredajších odvetách play-off. Minulotýždňový prvý zápas už takmer s istotou poslal londýnsky Arsenal do hlavnej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže "starého kontinentu". "Kanonieri" zvíťazili na ihrisku Fenerbahce Istanbul presvedčivo 3:0 a odveta na Emirates Stadium by mala byť už len formalitou. Ak by sa tureckému klubu podarilo streliť Londýnčanom tri góly, stal by sa len tretím za ostatných 50 rokov, ktorý by to dokázal na pôde Arsenalu. Predispozície však hovoria, že mužstvo z Britských ostrovov zvládne odvetu, keďže hráči "Feneru" dali v doterajších ôsmich stretnutiach na ihriskách anglických súperov len tri góly. Navyše Arsenal sa predstavil v skupinovej fáze 15-krát po sebe, čo z neho robí jednoznačného favorita tejto konfrontácie. "Urobili sme výrazný krok, ale ešte sme nepreťali cieľovú čiaru. Musíme dokončiť začatú prácu, pretože účasť v skupinovej fáze LM je dôrazná časť našich predsezónnych cieľov. Rozhodne nebudem v odvete šetriť hráčov, nastúpia všetky zdravé opory," vyhlásil tréner 13-násobného anglického šampióna Arséne Wenger. 

Krôčik od účinkovania v skupinovej fáze LM delí aj futbalistov FC Bazilej. Úradujúci švajčiarsky majster vyhral minulý týždeň na pôde bulharského tímu Ludogorec Razgrad 4:2 a pred domácou odvetou má vynikajúcu pozíciu. Bazilejčania navyše neprehrali sedem domácich duelov po sebe v pohárovej Európe. Bulharský šampión však už dokázal v tejto sezóne postúpiť napriek nepriaznivému výsledku z prvého stretnutia. V 2. prekole LM prehral na bratislavských Pasienkoch 1:2, ale v domácej odvete zvíťazil nad Slovanom jednoznačne 3:0. 

V utorňajších dueloch sa môžu predstaviť aj dvaja slovenskí futbalisti. Krídelník PAOK-u Solún Miroslav Stoch sa so spoluhráčmi pokúsia prekvapiť favorizované nemecké mužstvo Schalke 04. Prvý zápas v Gelsenkirchene sa skončil remízou 1:1. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v súboji Legie Varšava na pôde Steauy Bukurešť. Pred odvetou má lepšiu pozíciu poľský tím, ktorého brankárskou jednotkou je Dušan Kuciak. V utorok je na programe ešte aj zápas Austria Viedeň - Dinamo Záhreb. V prvom stretnutí zvíťazil rakúsky klub v Chorvátsku 2:0. 

Neúspešní z dvojzápasov play-off Ligy šampiónov sa predstavia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2013/2014. 

Program utorňajších odvetných zápasov play-off Ligy majstrov 2013/2014 vo futbale (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ): 
Austria Viedeň (Rak.) - Dinamo Záhreb (Chor.), prvý zápas: 2:0 
FC Bazilej (Švaj.) - Ludogorec Razgrad (Bul.), prvý zápas: 4:2 
Legia Varšava (Poľ.) - Steaua Bukurešť (Rum.), prvý zápas: 1:1 
PAOK Solún (Gréc.) - Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), prvý zápas: 1:1 
Arsenal Londýn (Angl.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.), prvý zápas: 3:0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona