LM: Anderlecht oddialil postupové oslavy PSG, 'Ibru' potešil návrat Silvu

NETKY.SK • 6 November 2013, 15:20 • 2 min
LM: Anderlecht oddialil postupové oslavy PSG, 'Ibru' potešil návrat Silvu

PARÍŽ - Veľké prekvapenie utorňajšieho programu 4. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 sa zrodilo v parížskom Parku princov, kde favorizovaný Paríž St. Germain iba zachraňoval remízu 1:1 v súboji s Anderlechtom Brusel. Náplasťou na nečakanú bodovú stratu francúzskeho šampióna bol aspoň návrat brazílskeho stopéra Thiaga Silvu na trávniky po šesťtýždňovej absencii zavinenej zranením stehenného svalu.

slovakia

left justify in out

Kapitán PSG odohral svoj posledný súťažný zápas 22. septembra proti AS Monaco (1:1). Pásku s "céčkom" na rukáve počas jeho neprítomnosti nosil švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič. Jeden z najlepších stredných obrancov na svete sa minulý týždeň zapojil do tréningového procesu, avšak v piatkovom ligovom zápase s Lorientom (4:0) sa ešte nezmestil na súpisku, nastúpil až v utorok proti Anderlechtu.

"Thiago Silva je pre nás veľmi dôležitý hráč. Keď je na ihrisku, vlieva mužstvu istotu a všetci hráme lepšie," vyjadril sa Ibrahimovič na margo brazílskeho spoluhráča, ktorý v dueli s Anderlechtom zasiahol do hry v 62. minúte namiesto krajana Marquinhosa. O šesť minút neskôr Paríž inkasoval z kopačky De Zeeuwa, no Ibrahimovič našiel na jeho gól bleskovú odpoveď. "Dôležité je, že sme neprehrali. Vyslali sme jasný odkaz do Európy, že sa nevzdávame ani za nepriaznivého stavu," dodal "Ibra", ktorý v 70. minúte zaznamenal už svoj siedmy presný zásah, čo ho radí na druhé miesto za 8-gólového Cristiana Ronalda.

PSG napriek zakopnutiu s belgickým tímom stačí o dva týždne opäť v domácom súboji s Olympiakosom Pireus remizovať a stane sa v predstihu víťazom skupiny. Zverenci trénera Laurenta Blanca figurujú so ziskom 10 bodov na čele tabuľky C-skupiny, na 2. mieste je so siedmimi bodmi Olympiakos, ktorý však v prvom vzájomnom dueli s PSG prehral doma vysoko 1:4. Tretia je Benfica (4 body) a posledný je Anderlecht, ktorý v hlavnom meste Francúzska senzačne získal premiérový bod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies