LM: Aktivisti Greenpeace prerušili tlačovú besedu Realu Madrid

NETKY.SK • 10 December 2013, 09:33 • 2 min
LM: Aktivisti Greenpeace prerušili tlačovú besedu Realu Madrid

KODAŇ - Aktivisti environmentálnej organizácie Greenpeace sa rozhodli využiť na prezentáciu svojich názorov futbalovú pôdu Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Pondelkovú tlačovú besedu Realu Madrid pred utorkovým súbojom B-skupiny proti FC Kodaň prerušili v dánskom hlavnom meste tak, že za chrbtami trénera Carla Ancelottiho a obrancu Pepeho rozprestreli transparent s veľavravným nápisom: "Zachráňte Arktídu, ukážte Gazpromu červenú!" Ide o súčasť kampane voči ruskému plynárenskému koncernu Gazprom, ktorý je oficiálnym sponzorom futbalovej Ligy majstrov. Organizátori banner rýchlo strhli a dali priestor zástupcom Realu Madrid a médií, aby pokračovali v tlačovej besede.

Cielená akcia Greenpeace voči Gazpromu v Kodani nie je jediná svojho druhu. V októbri potrestala UEFA švajčiarsky klub FC Bazilej pokutou 30 000 eur za to, že štyria členovia Greenpeace rozvinuli zo strechy štadióna transparent, na ktorom stálo: "Nefaulujte Arktídu!" Stalo sa to počas zápasu Ligy majstrov Bazilej - Schalke. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona