LM: Agüero hetrikom vystrieľal ManCity nádej na postup, Messi prekonal Raulov rekord o tri góly

NETKY.SK • 25 November 2014, 22:41 • 2 min
LM: Agüero hetrikom vystrieľal ManCity nádej na postup, Messi prekonal Raulov rekord o tri góly

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City sa udržali v hre o postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2014/2015. V šlágri utorňajšieho programu triumfovali nad už istým víťazom E-skupiny Bayernom Mníchov 3:2, keď sa o dokonalý obrat hetrikom postaral Sergio Agüero.

slovakia

left justify in out

Na konte majú päť bodov rovnako ako AS Rím a CSKA Moskva, pričom táto trojica sa pobije o zostávajúcu osemfinálovú miestenku v záverečnom 6. kole zápasov hlavnej fázy. V F-skupine triumfovala FC Barcelona na pôde APOEL-u Nikózia 4:0. Na gól Luisa Suareza z 27. minúty nadviazal ďalšími tromi v 38., 58. a 87. aj Lionel Messi, ktorý o tri presné zásahy prekonal rekord Raula Gonzaleza a so 74 gólmi sa stal historicky najlepším kanonierom európskeho pohára číslo jeden. Miestenky vo vyraďovacej časti si rezervovali aj Chelsea Londýn a Šachtar Doneck. 

 

Citizens sa od úvodného výkopu zápasu na Etihad Stadium, v ktorom Čechovi Pavlovi Královcovi asistoval na čiare slovenský arbiter Roman Slyško, pustili do "Bavorov" s ofenzívnou vervou. V 5. minúte mal gól na hlave Lampard, Clichyho center však umiestnil tesne vedľa Neuerovej brány. Odpoveď hostí prišla okamžite, v stopercentnej šanci ale neprekonal Harta zblízka Rode. V 20. minúte Benatia v šestnástke nedovolene zastavil prenikajúceho Agüera, za čo hlavný rozhodca poslal mníchovského stopéra predčasne pod srpchy. Agüero nariadenú penaltu premenil a na chvíľu upokojil hru domácich. Studená sprcha však prišla v závere prvého dejstva. Najskôr v 40. minúte vyrovnal z priameho kopu Xabi Alonso a obrat oslabených hostí dokonal v 45. Lewandowski.

 

V druhom dejstve sa o vzruch pred bránou Bayernu postaral najskôr v 50. minúte nebezpečnou strelou Jesus Navas a dve minúty po ňom technickým pokusom aj Milner, Neuer však úspešne odolal. Nemecký šampión napriek oslabeniu kontroloval hru, no v 70. minúte mohol inkasovať z kopačky Lamparda, ktorého tvrdý projektil letiaci do brány vyrazil perfektným reflexom Neuer. Bayern si napokon tesné vedenie neustrážil a v závere sa o dokonalý obrat postaral dvomi premenenými únikmi Agüero. 

 

V druhom stretnutí E-skupiny remizovali hráči AS Rím na ihrisku CSKA Moskva 1:1. Skóre stretnutia otvoril v 43. minúte veterán v službách talianskeho tímu Francesco Totti, ktorý nádhernou strelou z priameho kopu spoza šestnástky nedal šancu brankárovi CSKA Igorovi Akinfejevovi. Vo veku 38 rokov a 59 dní je najstarším strelcom v histórii európskych pohárových súťaží. Moskovčania vrhli v závere všetky sily do útoku a v tretej minúte nadstaveného času Vasilij Berezuckij šťastnou strelou z diaľky zariadil deľbu bodov, ktorá ponecháva obom tímom šance na postup. Duel sa pre rasistické správanie ruských fanúšikov hral bez divákov.

 

V F-skupine nezaváhala FC Barcelona s APOEL-om Nikózia a na pôde cyperského tímu triumfovala 4:0. Katalánsky veľkoklub poslal do vedenia v 27. minúte Suarez, ktorý sa poľahky uvoľnil cez brániaceho Guilhermeho a obstrelil brankára Parda. V 38., 58. a 87. minúte na neho nadviazal hetrikom Lionel Messi, ktorý v priebehu štyroch dní vytvoril ďalší historický zápis. Po honore najlepšieho kanoniera v dejinách Primera Division sa mu dostalo pocty aj v LM, v ktorej so 74 gólmi prekonal o tri presného zásahy rekord bývalého kanoniera Realu Madrid a Schalke 04 Raula Gonzaleza. 

 

Na čele "efka" naďalej zostáva Paríž Saint Germain. Francúzsky šampión zdolal v Parku princov Ajax Amsterdam 3:1 a šnúru domácej nezdolanosti v európskych pohároch natiahol už na 32 zápasov. Naposledy prehral pred vlastnými fanúšikmi v novembri 2006 s izraelským Hapoelom Tel Aviv v pomere 2:4. 

 

Z G-skupiny si osemfinálovú miestenku rezervovala londýnska Chelsea. V zápase proti Schalke 04 na štadióne v Gelsenkirchene jej na postup stačila aj remíza, no zverenci Jose Mourinha nenechali nič na náhodu. V priebehu prvého polčasu sa presadili John Terry a Willian, pohodlný náskok hostí v pomere 3:0 stanovil pred koncom polčasu "vlastencom" Jan Kirchhoff. V druhom dejstve poistili jasný triumf ďalšími gólmi striedajúci Didier Drogba a Ramires. Druhý zápas G-skupiny medzi Sportingom Lisabon a NK Maribor sa oneskoril pre problémy s osvetlením na štadióne. 

 

V H-skupine nastúpilo FC Porto proti domácemu BATE Borisov už s istotou postupu, ktorú potvrdilo víťazstvom 3:0. Góly padali až po zmene strán, postupne sa presadili Hector Herrera, Jackson Martinez a Cristian Tello. Portugalčania so sebou do osemfinále "potiahli" druhý tím tabuľky Šachtar Doneck. Tomu neublížila ani domáca prehra 0:1 s Athletic Bilbao.

LM 2014/2015 - skupinová fáza:
E-skupina
Manchester City - Bayern Mníchov 3:2 (1:2)
Góly: 21., 85., 90.+1 Agüero (prvý z 11 m) - 40. Alonso, 45. Lewandowski. ČK: 20. Benatia (Bayern). Rozhodca: Královec (ČR)

 


      
CSKA Moskva - AS Rím 1:1 (0:1)
Góly: 90.+3 Berezuckij - 43. Totti. Rozhodca: Brych (Nem.)

 


      
F-skupina
Paríž St. Germain - Ajax Amsterdam 3:1 (1:0)
Góly: 33., 83. Cavani, 78. Ibrahimovič - 67. Klaassen. Rozhodca: Jug (Slovin.) 

 



APOEL Nikózia - FC Barcelona 0:4 (0:2)
Góly: 38., 58., 87. Messi, 27. Suarez. ČK: 84. Amorin -  70. Rafinha. Rozhodca: Rocchi (Tal.)

 



G-skupina
Sporting Lisabon - NK Maribor 2:1 po polčase - zápas sa oneskoril pre poruchu osvetlenia na štadióne
Góly: 10. Mane, 35. Nani - 42. Jefferson (vl.). Rozhodca: Thomson (Škót.)
      
Schalke 04 - FC Chelsea 0:5 (0:3)
Góly: 2. Terry, 29. Willian, 44. Kirchhoff (vl.), 76. Drogba, 78. Ramires. Rozhodca: Eriksson (Švéd.)

 



H-skupina
Šachtar Doneck - Athletic Bilbao 0:1 (0:0)
Gól: 68. San Jose. Rozhodca: Clattenburg (Angl.)

 



BATE Borisov - FC Porto 0:3 (0:0)
Góly: 56. Herrera, 65. Martinez, 89. Tello. Rozhodca: Hategan (Rum.)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona