LM: AC Miláno jediným talianskym zástupcom v osemfinále

NETKY.SK • 12 December 2013, 09:34 • 2 min
LM: AC Miláno jediným talianskym zástupcom v osemfinále

MILÁNO - Futbalisti AC Miláno zachránili reputáciu talianskych klubov v Lige majstrov (LM) 2013/2014. "Červeno-čierni" budú totiž jediným klubovým zástupcom z Apeninského polostrova v jarnej vyraďovacej časti tohtosezónnej edícii tejto najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Ďalšia dvojica tímov zo Serie A Juventus Turín a SSC Neapol sa neprebojovala medzi elitnú šestnástku v LM, v základnej skupine obsadili obaja 3. miesta a presunuli sa do Európskej ligy UEFA.

Hráči sedemnásobného držiteľa trofeje potrebovali v stredajšom záverečnom 6. kole H-skupiny v zápase proti Ajaxu Amsterdam aspoň bod, aby za už istým víťazom FC Barcelona skončili na postupovom 2. mieste. "Rossoneri" napokon s holandským šampiónom dosiahli bezgólovú remízu a mohli sa tešiť z postupu, pretože v konečnom účtovaní získali v šiestich dueloch o jeden bod viac ako Ajax (9, resp. 8). Na štadióne San Siro prítomných 61 744 divákov tŕplo najmä po vylúčení kapitána mužstva Riccarda Montoliva už v 22. min, ale posledný hvizd anglického arbitra Howarda Webba a konečný rezultát 0:0 priniesol radosť pre talianske farby. Pre Ajax, ktorý sa pýši štyrmi celkovými prvenstvami v EPM, resp. LM, zostalo "len" účinkovanie v Európskej lige UEFA. 

"Moji zverenci si zaslúžili postúpiť do osemfinále Ligy majstrov," vyjadril sa po stretnutí tréner AC Miláno Massimiliano Allegri. Štyridsaťšesťročný rodák z Livorna ešte doplnil: "Proti Ajaxu bývajú vždy veľmi náročné zápasy, ten stredajší bol navyše okorenený vylúčením Riccarda. V oslabení sme hrali 70 minút a dokázali sme neinkasovať, o to je náš úspech cennejší." Úplne odlišný názor mal po dueli kormidelník amsterdamského mužstva Frank de Boer: "Keď zoberiem v globále naše dva vzájomné duely proti Milánu (v októbrovom prvom meraní síl v Amsterdame sa zrodila tiež remíza, ale 1:1, pozn.), som presvedčený, že sme si nezaslúžili skončiť na treťom mieste v skupine. Boli sme lepším tímom ako AC, mali sme veľa šancí, nastrelili žrď, odchádzame smutní." Štyridsaťtriročný bývalý vynikajúci holandský reprezentant bol spokojný s vystúpením na San Sire. "Priznávam, že je ťažké útočiť ´do plných´. Utvoriť si stopercentné gólové príležitosti proti talianskym tímom je vždy mimoriadne náročné. Snažili sme sa hrať celoplošne, využívať krídelné priestory na nebezpečné situácie. Bohužiaľ, v zakončení nám chýbalo aj trochu športového šťastia. Chlapci sa však usilovali až do konca, nemôžem im uprieť snahu," dodal Frank de Boer. 

V tábore AC Miláno zavládla pochopiteľne veľká radosť. "Stredajší zápas bol neskutočne ťažký. Vylúčenie Riccarda prišlo dosť zavčasu, museli sme sa s tým vyrovnať. Bojovali sme zubami-nechtami až do poslednej sekundy stretnutia, no prinieslo to sladké postupové ovocie," skonštatoval za kabínu 32-ročný skúsený zadák Daniele Bonera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona