Lloyds Banking Group zatvorí 100 pobočiek, o prácu prídu stovky ľudí

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 14:56 • 2 min
Lloyds Banking Group zatvorí 100 pobočiek, o prácu prídu stovky ľudí

LONDÝN - Britská banková skupina Lloyds Banking Group, ktorá je najväčším poskytovateľom hypoték na domácom trhu, plánuje zatvoriť 100 pobočiek a zrušiť vyše 325 pracovných miest. Je to súčasť jej strategického plánu na zníženie nákladov.

slovakia

left justify in out

Skupina Lloyds má v Spojenom kráľovstve viac ako 2000 pobočiek a približne 75.000 zamestnancov. Banka už vlani v júli avizovala, že zruší 200 pobočiek. Najnovší oznam o zatvorení 100 pobočiek je súčasťou tohto plánu. Lloyds odôvodnila svoje rozhodnutie zmenou správania klientov, ktorí čoraz viac využívajú internetové bankovníctvo.

 

Lloyds okrem toho začiatkom tohto týždňa uviedla, že v niektorých pobočkách zníži počet zamestnancov len na dvoch ľudí vybavených počítačom, keďže ich navštevuje málo klientov. Tieto zmenšené prevádzky nebudú mať klasické "okienka", v ktorých zamestnanci banky vybavujú zákazníkov. Klienti budú mať po novom k dispozícii automaty, cez ktoré budú môcť uskutočniť všetky potrebné bankové operácie. V prípade záujmu o hypotéku sa spoja s finančným poradcom prostredníctvom videolinky.

 

Lloyds sa stále nedarí dosiahnuť významný míľnik na ceste k zotavovaniu z problémov, do ktorých sa dostala počas finančnej krízy v rokoch 2007-2009. Banku musela vtedy pred krachom zachraňovať vláda z peňazí daňových poplatníkov, za čo v nej získala väčšinový podiel.

 

Ministerstvo financií postupne redukuje podiel štátu v banke, ktorý klesol na 1,97 %. Očakáva sa, že už na budúci mesiac by sa mal štát zbaviť aj tohto zvyšného podielu.

 

Viaceré banky v Británii zatvárajú najmä malé pobočky v regiónoch s nízkymi príjmami, ktoré sú pre ne neefektívne. Niektorí odborníci však varujú, že to zasiahne chudobných a zraniteľných ľudí, ktorí nemajú prístup na internet. Alebo aj malé firmy v odľahlých oblastiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies