Lloyds Banking Group sa chystá prepustiť 945 ľudí

NETKY.SK • 26 November 2015, 15:59 • 2 min
Lloyds Banking Group sa chystá prepustiť 945 ľudí

LONDÝN - Britská banková skupina Lloyds Banking Group (LBG), ktorej musela vláda počas globálnej krízy v rokoch 2007 - 2009 poskytnúť finančnú pomoc, oznámila, že v rámci reštrukturalizácie sa chystá prepustiť prvých 945 ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Druhá najväčšia banka v Európe, z hľadiska trhovej hodnoty, totiž vlani oznámila, že má v pláne zrušiť celkovo 9000 pracovných miest, teda zhruba 10 % z celkového počtu, v priebehu troch rokov. Prvá vlna prepúšťania sa dotkne najmä tzv. retailových pobočiek. Dôvodom je čoraz väčšia popularita internetového bankovníctva a automatizácia niektorých operácií v tzv. back office.

 

Britská vláda počas krízy poskytla banke finančnú injekciu vo výške 20,5 miliardy libier (29,17 miliardy eur) z peňazí daňových poplatníkov. Na oplátku získala 43-% podiel v LBG. Po upokojení finančných trhov a skonsolidovaní banky začala vláda akcie rozpredávať a momentálne už vlastní menej ako 10-% podiel v LBG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona