Lloyds Banking Group pripravuje berlínsku pobočku na podnikanie v EÚ

NETKY.SK • 27 Január 2018, 11:12 • 2 min
Lloyds Banking Group pripravuje berlínsku pobočku na podnikanie v EÚ

LONDÝN - Britská Lloyds Banking Group má v pláne pripraviť svoju berlínsku pobočku na podnikanie v Európskej únii (EÚ) do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Lloyds tento mesiac podala príslušnú žiadosť nemeckým regulačným úradom, aby mohla svoju lokálnu pobočku zmeniť na dcérsku spoločnosť a pokračovať v operáciách na kontinente aj po brexite. Uviedol to zdroj oboznámený so situáciou.

 

Tento krok je viac ako len formálna záležitosť. Bude totiž vyžadovať, aby Lloyds vložila kapitál do európskej pobočky na podporu jej aktivít. Jeho výška bude závisieť od konečnej veľkosti európskej centrály v Berlíne. Ale očakáva sa, že pôjde o "nižšie stovky miliónov eur", teda menej ako 1 % celkového kapitálu banky.

 

Banky v Londýne robia potrebné kroky, aby mohli pokračovať v podnikaní v celej EÚ aj v prípade, že Británia odíde z bloku bez obchodnej dohody.

 

IG Group Holdings, britská on-line finančná obchodná spoločnosť, tento týždeň uviedla, že plánuje založiť dcérsku spoločnosť v Düsseldorfe.

 

Zatiaľ čo banky už začali konať, rozsiahlejšie presuny zamestnancov pravdepodobne prídu až neskôr. V prípade Lloyds sa jej berlínska základňa príliš nerozšíri. V súčasnosti zamestnáva približne 300 ľudí a očakáva sa, že v nej pribudne len hŕstka nových zamestnancov.

 

Médiá už vlani vo februári informovali, že Lloyds, najväčšia hypotekárna banka v Británii, skúma, ako zmeniť pobočku v nemeckom hlavnom meste na dcérsku spoločnosť. Je totiž jedinou veľkou britskou retailovou bankou bez dcérskej spoločnosti v inej krajine EÚ.

Väčšina bánk, ktoré plánujú presun časti svojich prevádzok z Británie do Nemecka, si pritom za nové sídlo zvolila Frankfurt nad Mohanom. Patria k nim napríklad Morgan Stanley, Citi a JPMorgan.

 

V prípade Lloyds rozhodol fakt, že jej berlínska pobočka je zároveň jej hlavnou európskou pobočkou s kompletným riadiacim tímom vrátane pracovníkov v oblasti financií, rizík a ľudských zdrojov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies