Lloyds Banking Group pre brexit ruší tritisíc miest a zavrie 200 pobočiek

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 11:49 • 2 min
Lloyds Banking Group pre brexit ruší tritisíc miest a zavrie 200 pobočiek

LONDÝN - Britský peňažný ústav Lloyds Banking Group plánuje zrušiť tritisíc pracovných miest a zatvoriť 200 pobočiek.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o dôsledok referenda, v ktorom Briti odhlasovali odchod krajiny z Európskej únie. "Po referende o členstve v EÚ je výhľad ekonomiky Veľkej Británie neistý a hoci vplyv závisí od množstva faktorov, vrátane vyjednávaní s EÚ a politických a ekonomických udalostí, spomalenie hospodárskeho rastu sa zdá pravdepodobné," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Lloyds Banking Group António Horta-Osório.


Očakáva sa, že slabší ekonomický rast donúti Bank of England, aby na budúci týždeň zredukovala úrokové sadzby, alebo prijala ďalšie stimuly. Nízke úrokové sadzby pritom znamenajú tlak na zisky bánk, keďže znižujú ich marže. Lloyds ohlásila redukciu počtu zamestnancov napriek tomu, že za druhý kvartál vykázala silný zisk. Jej základný zisk síce klesol o 4,4 percenta na 2,1 mld. libier (GBP), keďže realizuje program zoštíhľovania, ale jej čistý zisk stúpol na 1,8 mld. GBP. V rovnakom období minulého roka skončila v strate 21 mil. GBP.


Ohlásené škrty znamenajú, že Lloyds Banking Group zníži počet pracovníkov o približne 4 percentá a počet pobočiek o takmer 10 percent. Najnovšie znižovanie počtu zamestnancov prichádza po predchádzajúcich redukciách a očakáva sa, že banka takto ušetrí dodatočných 400 mil. GBP ročne.

(1 EUR = 0,83875 GBP)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona