Lloyd's of London uvažuje o zriadení dcérskej firmy pre EÚ

NETKY.SK • 22 September 2016, 11:52 • 2 min
Lloyd's of London uvažuje o zriadení dcérskej firmy pre EÚ

BRATISLAVA - Združenie poisťovacích spoločností Lloyd's of London pracuje na "náhradných plánoch" s cieľom zabezpečiť, že bude môcť obchodovať v Európe po odchode Veľkej Británie z Európskej únie. Informuje o tom portál bbc.com.

slovakia

left justify in out

Generálna riaditeľka združenia Inga Beale pre BBC uviedla, že Lloyd's pravdepodobne zriadi dcérsku spoločnosť alebo pobočky v kontinentálnej Európe. Riaditeľka odhaduje, že v dôsledku brexitu by združenie mohlo prísť o 4 percentá príjmov, keďže stratí oprávnenie na pôsobenie v EÚ.


Združenie poisťovacích spoločností Lloyd's of London, ktoré je jednou z najstarších britských inštitúcií, sa sústreďuje na špeciálne trhy, ako je námorná doprava a energetika. Kontinentálna Európa sa na hrubom predpísanom poistnom združenia podieľa približne 11 percentami. 


Združenie ešte nie je rozhodnuté, či zriadi pobočky v jednotlivých členských krajinách Európskej únie alebo dcérsku spoločnosť pre celú EÚ. Druhá možnosť by však pravdepodobne bola lacnejšia, uviedla generálna riaditeľka združenia. Lloyd's of London v prvom polroku tohto roka dosiahlo zisk pred zdanením v sume 1,46 mld. britských libier (GBP), čo bol rast oproti rovnakému obdobiu vlaňajška, kedy bol v sume 1,2 mld. GBP.

(1 EUR = 0,85693 GBP)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona