Llorente zachránil Seville kožu, Chiellini: Nezaslúžená prehra

NETKY.SK • 9 December 2015, 09:09 • 2 min
Llorente zachránil Seville kožu, Chiellini: Nezaslúžená prehra

SEVILLA - Španielsky futbalový klub FC Sevilla si v záverečnom 6. kole skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 zachránil kožu.

slovakia

left justify in out

Po víťazstve 1:0 nad Juventusom Turín a paralelnej prehre Borussie Mönchengladbach s Manchestrom City (2:4) si zaistil tretiu priečku v D-skupine, vďaka ktorej bude môcť pokračovať v jarnom 16-finále Európskej ligy UEFA a obhajovať v tejto súťaži triumfy z predošlých dvoch sezón.

 

Skalp Juventusu zariadil gólovou hlavičkou v 65. minúte útočník Fernando Llorente, ktorý skóroval proti svojmu bývalému klubu. "Vedeli sme, že to bude špeciálny večer. Zápas s Juventusom bol pre nás ako finále. Naše nádeje mohlo oživiť jedine víťazstvo. Ukázali sme charakter a pomohol nám aj výsledok druhého zápasu," vyhlásil Llorente, ktorý si v tohtosezónnej LM otvoril strelecký účet. "Sme veľmi radi, že budeme pokračovať v Európskej lige. Táto súťaž nám sedí, cítime sa v nej komfortne. Skončili sme tretí, ale nepovažujem to za tragédiu, pretože sme mali do činenia s veľmi silnými súpermi. Berieme ako fakt, že Juventus a Manchester City boli od nás v konečnom zúčtovaní lepší," vyjadril sa tréner FC Sevilla Unai Emery.

 

Juventus mal postup do osemfinále LM vo vrecku už pred utorňajším zápasom, po prehre však prenechal prvé miesto v tabuľke manchesterským "Citizens". "Myslím si, že sme si nezaslúžili prehrať. Vytvorili sme si množstvo šancí, pri ich štandardnom premieňaní by sme vyhrali. Dúfam, že nás táto prehra nebude mrzieť s ohľadom na súpera, ktorého dostaneme v osemfinále," povedal obranca úradujúceho talianskeho majstra a finalistu uplynulej edície LM Giorgio Chiellini.

 

Kouč Juventusu Massimiliano Allegri považoval postup do osemfinále za veľký úspech. "Pre niektorých našich mladých hráčov sú zápasy Ligy majstrov veľkou školou. Verím, že získané skúsenosti v budúcnosti zúročia. V marci sa začína nová súťaž a verím, že na ňu budeme dobre pripravení. Rozhodovať bude fyzická kondícia, keďže kalendár je neúprosný," povedal Allegri, ktorý zagratuloval Llorentemu k presnému zásahu. "Viem, že ho veľmi trápila strelecká smola. Keď už sme prehrali, aspoň ma teší, že sa tak stalo po góle Fernanda. Je to skvelý chlapec, želám mu do budúcnosti všetko dobré."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies