Llorente podpísal s FC Sevilla zmluvu na tri roky

NETKY.SK • 27 August 2015, 15:38 • 2 min
Llorente podpísal s FC Sevilla zmluvu na tri roky

MADRID - Španielsky futbalový reprezentant Fernando Llorente podpísal trojročnú profesionálnu zmluvu s FC Sevilla.

slovakia

left justify in out

Skúsený útočník bol voľným hráčom potom, ako mu v lete vypršala dvojročná zmluva s talianskym majstrom Juventusom Turín. Úradujúci víťaz Európskej ligy UEFA neváhal a získal 30-ročného výborného zakončovateľa, ktorý mu má pomôcť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016. Do tej sa Sevilla dostala prvýkrát ako víťaz EL.

 

Llorente, ktorý v roku 2013 prestúpil do "Juve" z Athletica Bilbao, bude o miesto v útoku Sevilly bojovať s Francúzom Kevinom Gameirom. Vo štvrtok sa úspešne podrobil lekárskym testom a bude už môcť nastúpiť na nedeľňajší domáci zápas s Atleticom Madrid.

 

Výborný zakončovateľ sa s Juventusom, za ktorý nastúpil v 92 zápasoch a strelil 27 gólov, dohodol na predčasnom ukončení zmluvy. Podľa španielskych médií je "výkupná" suma na úrovni 20 miliónov eur. Za úradujúcich majstrov Európy odohral 24 zápasov, naposledy ale v novembri 2013. Teraz po návrate do La Ligy ale dúfa, že bude na očiach trénerovi slovenského rivala v kvalifikácii EURO 2016 Vicentemu del Bosquemu a opäť si vybojuje miesto v najcennejšom drese, resp. nomináciu na finálový turnaj ME do Francúzska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona