Ljubinko Drulovič povedie Macedónčanov proti Slovákom

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 16:11 • 2 min
Ljubinko Drulovič povedie Macedónčanov proti Slovákom

SKOPJE - Srb Ljubinko Drulovič sa stal novým trénerom futbalových reprezentantov Macedónska, súperov Slovákov v rámci C-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom internetová stránka národnej federácie FFM. Oficiálna prezentácia sa uskutoční 28. apríla. Kontrakt je na dva a pol roka.

"Je to pre mňa veľká česť a ešte väčšia zodpovednosť. Kto ma pozná, ten vie, že sa zo všetkých síl budem snažiť splniť očakávania. Budem sa usilovať dokázať, že som dobrou voľbou. Samozrejme, spolieham sa aj na profesionalitu celému zázemia. Máme pred sebou ešte päť zápasov v kvalifikácii, je to veľká výzva. Nik nemôže zaručiť úspech, ale tvrdú prácu áno. Potrebujeme hráčov so silnými charaktermi a na nich vystavať tím, ktorý bude dosahovať primerané výsledky," vyhlásil 46-ročný niekdajší stredopoliar Porta či Benficy Lisabon Drulovič, ktorý vlani dočasne viedol srbskú reprezentáciu. 

 

Macedónsko po piatich stretnutiach kvalifikácie budúcoročného kontinentálneho šampionátu figuruje na predposlednej piatej priečke v tabuľke "céčka" s tromi bodmi za štatistiku 1-0-4 pri skóre 5:12. Na Slovensku sa predstaví 14. júna 2015. 

 

Predchádzajúceho kouča Boška Gjurovského 7. apríla odvolal výkonný výbor FFM. Dôvodom boli neuspokojivé výsledky. Päťdesiattriročný Gjurovski počas necelého roka a pol vo funkcii - od 26. novembra 2013 - dosiahol z 11 zápasov bilanciu dve víťazstvá (nad Lotyšskom a Luxemburskom), tri remízy a šesť prehier (vrátane novembrovej domácej 0:2 s tímom SR). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona