Lízingový trh na Slovensku stále v záporných číslach

NETKY.SK • 7 September 2010, 12:19 • 2 min
Lízingový trh na Slovensku stále v záporných číslach

Lízingový trh na Slovensku stále v záporných číslach

slovakia

left justify in out

img

Po prudkom prepade lízingového trhu najmä v minulom roku, spôsobenom hospodárskou a finančnou krízou, eviduje Asociácia leasingových spoločností (ALS) SR od začiatku tohto roka jeho mierne oživenie. Stále sa však pohybuje, ako povedal dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predseda predstavenstva ALS Juraj Ebringer, v záporných hodnotách.
V súčasnosti lízingové spoločnosti financujú viac ako 166.000 živých zmlúv v hodnote vyše 2,5 miliardy eur pre vyše 90.000 klientov. Podiel lízingového financovania na celkovom financovaní hnuteľných investícií podnikateľov predstavuje 34 %.
Podľa Ebringera aktivity asociácie sa sústreďujú na pripravovaný zákon o dani z príjmu, ktorý by sa mal výrazne dotknúť aj lízingu. ALS chýba intenzívnejšia komunikácia najmä s rezortom financií. Podľa Ebringera zámer zrušiť výnimky sa nedá aplikovať na lízing, pretože lízingové odpisovanie jej jednou z troch rovnocenných foriem odpisovania. Neobstojí ani argument o tom, že lízing je určitým diskriminačne pôsobiacim prvkom. Ebringer je presvedčený, že finančný lízing nie je selektívny, je dostupný komukoľvek a optická daňová výhoda je vyvážená obmedzenosťou nakladania s predmetom zo strany klienta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies