Lizarazu: Nemecko má všetky predpoklady na double

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:19 • 2 min
Lizarazu: Nemecko má všetky predpoklady na double

BERLÍN - Bixente Lizarazu je presvedčený, že futbalistom Nemecka sa na nadchádzajúcom turnaji môže podariť to, čo jemu s Francúzskom v júli 2000 - dva roky po titule svetových šampiónov pridať aj európsky.

slovakia

left justify in out

"Niet pochýb, že Nemecko má všetky potrebné kvality na zisk double. Veľmi dobrých hráčov, veľmi dobrého trénera," uviedol pre Bild am Sonntag niekdajší dlhoročný ľavý obranca nemeckého Bayernu Mníchov (1997 - 2004). "Náš tím dva roky po triumfe na MS túžil dokázať, že to nebola náhoda. Myslím si, že tri alebo štyri roky sme vtedy mali najsilnejší mančaft na svete."

Podľa 46-ročného a bývalého 97-násobného reprezentanta Francúzska môže nemecký sen o zlatých ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) prekaziť Taliansko. "Favoritmi na titul sú okrem Nemecka aj Španielsko, Belgicko a Francúzsko, ale proti Taliansku hrá Nemecko na turnajoch vždy zle. Nie preto, že by Taliani hrali tak dobre, ale Nemci tak zle. Netuším však prečo."

Lizarazu z vlastnej skúsenosti dobre vie, že proti Nemecku sa budú chcieť všetci súperi vytiahnuť. "Vydajú zo seba maximum, len aby zdolali úradujúcich majstrov sveta. Človek musí byť silný aj v hlave, aby sa s tým vedel úspešne vyrovnať," zakončil francúzsky internacionál pre Bild am Sonntag. Nemecko ovládlo svetový šampionát v Brazílii 2014.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies