Liz Garbus pracuje na dokumente o Nine Simone

NETKY.SK • 8 December 2014, 15:12 • 2 min
Liz Garbus pracuje na dokumente o Nine Simone

USA - Americká spoločnosť Netflix pripravuje dokument o speváčke Nine Simone s názvom What Happened, Miss Simone?. Réžiu snímky má na starosti Liz Garbus, ktorá nakrútila diela ako Bobby Fischer Against the World (2011) či Love, Marilyn (2012).

slovakia

left justify in out

Novinka ponúkne nezverejnené rozhovory so Simone, v ktorých predstavuje svoj životný príbeh. Ďalej tiež rozhovory s jej dcérou či spolupracovníkmi, raritné koncertné záznamy alebo ukážky zo speváčkiných denníkov a listov. Snímka by mala mať premiéru na budúci rok. 

 

Nina Simone, vlastným menom Eunice Kathleen Waymon, sa narodila 21. februára 1933 v Tryone v Severnej Karolíne. Hudobníčka, ktorej tvorba v sebe spájala prvky klasickej hudby, džezu, blues, folku, r'n'b, gospelu aj popu, vydala počas svojho života viac ako 40 štúdiových albumov. Medzi jej najznámejšie piesne patria napríklad My Baby Just Cares For Me, I Put A Spell On You, Four Women, I Loves You Porgy, Feeling Good, Don't Let Me Be Misunderstood, To Be Young, Gifted And Black, Mississippi Goddam či Ain't Got No, I Got Life. Známa aktivistka za ľudské práva trpela v posledných rokoch života rakovinou prsníka a tiež bipolárnou poruchou osobnosti, ktorú jej diagnostikovali ešte koncom 80. rokov. Zomrela v spánku 21. apríla 2003 doma v prímorskom mestečku Carry-le-Rouet neďaleko Marseille. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies