Lívia Klausová sa už pripravuje na funkciu veľvyslankyne ČR v SR

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 07:23 • 2 min
Lívia Klausová sa už pripravuje na funkciu veľvyslankyne ČR v SR

BRATISLAVA/PRAHA - Bývalá prvá dáma ČR Lívia Klausová sa dnes po prvý raz vyjadrila k možnej úlohe českej veľvyslankyne na Slovensku. V exkluzívnom vyjadrení pre internetový server iDNES.cz priznala, že by z funkcie mala radosť a že sa už na ňu pripravuje.

slovakia

left justify in out

"Ak chcete niečo prezradiť, tak čítam si smernice Európskej únie a čítam si niektoré knihy i informácie o mojom rodnom Slovensku,"citoval Klausovej slová spomínaný server. "Bude ma to tešiť a robila by som to rada," uviedla dnes popoludní manželka exprezidenta ČR Václava Klausa v Luhačoviciach, kde otvárala hudobný festival Janáček a Luhačovice, ktorý sa už tradične koná pod jej záštitou. Súčasne dodala, že žiadne ďalšie informácie zatiaľ nemá.

Klausovú by privítal na poste veľvyslankyne ČR na Slovensku prezident Miloš Zeman, ktorého verejne podporila pred rozhodujúcim kolom prezidentských volieb. Naopak, nesúhlas s týmto personálnym obsadením na čele bratislavskej ambasády vyjadroval bývalý minister zahraničných vecí ČR Karel Schwarzenberg, Zemanov neúspešný súper v boji o Pražský hrad.

Slovenský premiér Robert Fico už v aprílovom rozhovore pre server iDNES.cz na margo úvah o nominácii Lívie Klausovej na veľvyslanecký post uviedol: "Myslím si, že by to bola veľmi renomovaná nominácia a že by bola prijatá veľmi dobre. Vieme, že je to Slovenka, navyše je to manželka veľmi známeho bývalého prezidenta Českej republiky. Ľudia by to určite vnímali ako prejav úcty voči Slovenskej republike." Nástupom úradníckej vlády Jiřího Rusnoka a nového šéfa diplomacie Jana Kohouta do funkcie sa zrejme spory okolo vyslania bývalej prvej dámy ČR na veľvyslanecký post do jej rodnej vlasti vyriešia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies