Livia Klausová: Práce je veľa, manžel ma určite príde navštíviť

NETKY.SK • 17 December 2013, 15:38 • 2 min
Livia Klausová: Práce je veľa, manžel ma určite príde navštíviť

BRATISLAVA - Mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa ČR v Slovenskej republike Livia Klausová sa chce skutočne starostlivo dostať do celej problematiky.

slovakia

left justify in out

Práce má v počiatkoch svojho diplomatického pôsobenia toľko, že je na ambasáde denne až do večera. Vyplýva to z jej slov v rozhovore, ktorý poskytla predstaviteľom českých médií a ktorého text dnes zverejnil aj server Novinky.cz. "Kontakty sú veľmi dôležitá vec. Je to určitá výhoda, pretože pre veľvyslanca je česť, keď ho prijme vrcholný predstaviteľ hostiteľskej krajiny. Poznám pána prezidenta (SR Ivana Gašparoviča) i pani (Silviu) Gašparovičovú a pri oficiálnych návštevách som sa stretla aj s radom ďalších politikov," konštatovala česká ambasádorka.

V reakcii na otázku, do akej miery považuje za výhodu, že sa vracia do rodnej krajiny, uviedla: "Pre mňa je to veľmi zvláštny pocit, pretože som sa na Slovensku narodila. Mojím rodným mestom je Bratislava, ale tu som strávila iba šesť týždňov svojho života. Musím sa priznať, že do Bratislavy som ani ako dieťa, ani neskôr v dospelosti necestovala. Budem sa s Bratislavou zoznamovať. Miesto, ku ktorému mám veľký vzťah, je Liptov, kam som chodievala na prázdniny k svojej tete".

Livia Klausová potvrdila, že v prípade na pôsobenie v čele zastupiteľského úradu nemala žiadne výnimky. Nastúpila na rezort zahraničných vecí a tam prešla kompletnú povinnú prípravu ako každý veľvyslanec, keď odchádza na svoj post. Na otázku o súčasnej úlohe exprezidenta ČR Václava Klausa bývalá prvá dáma uviedla, že určite bude pracovať ďalej v Inštitúte Václava Klausa. "Ale nebojte sa, pricestuje ma určite navštíviť," zdôraznila a v inej časti interview dala najavo, že vzhľadom na ich mimoriadne pozitívny vzťah k slovenským horám môže byť práve ich návšteva tou vhodnou príležitosťou.

Výhrady, ktoré zaznievali v ČR v súvislosti s jej vymenovaním za veľvyslankyňu, Livia Klausová komentovať odmietla slovami: "Ani mi to neprináleží. Myslím si, že tie výhrady sú kvôli môjmu menu. Nie kvôli tomu, čo viem, akú mám kvalifikáciu a ako budem robiť svoju prácu. Dúfam, že tú prácu budem robiť dobre a tým presvedčím všetkých tých, ktorí majú výhrady. Je to miesto, kde môžem napomôcť skutočne k tomu, aby vzťahy zostali veľmi dobré a mali ten výnimočný charakter".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona