Liverpoolska premiéra čaká na Kloppa na White Hart Lane

NETKY.SK • 16 Október 2015, 12:58 • 2 min
Liverpoolska premiéra čaká na Kloppa na White Hart Lane

LIVERPOOL - Po októbrovej reprezentačnej prestávke sa začne písať nová trénerská epizóda v anglickom prvoligovom futbalovom klube FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

V sobotu od 13.45 h SELČ v rámci 9. kola najvyššej anglickej súťaže na štadióne Tottenhamu Hotspur odkoučuje prvé stretnutie na lavičke "The Reds" Jürgen Klopp. Štyridsaťosemročný Nemec sa novými úspechmi pokúsi oživiť slávnu históriu mužstva z červenej časti mesta The Beatles.

 

"Nezostáva nám nič iné, než trénovať čo najčastejšie a najdlhšie. Očakávania zvonku ma neovplyvnia, keďže nečítam noviny. Dostatočný tlak si na seba utváram sám. Netreba mi prízvukovať, že musím byť úspešný, ja to viem," vyhlásil na predzápasovej tlačovej besede bývalý lodivod Borussie Dortmund či Mainzu. Charizmatický Klopp má za sebou prvý týždeň v Melwoode, tréningovom centre LFC. "Absolvovali sme tri vydarené fázy. Chalani sú ochotní počúvať. Nemáme čas na revolúciu, iba na menšie zmeny. Väčšinu času sme s realizačným tímom boli v plnom nasadení," opísal pre web liverpoolfc.com rodák zo Stuttgartu svoje uplynulé dni pri rieke Mersey.

 

Liverpoolsky káder pre Jürgena Kloppa nebol úplnou neznámou: "Futbal sledujem neprestajne, takže o nových zverencoch viem mnoho. V tomto nie je problém. Nezaujíma ma však, čo dokázali pred dvoma alebo tromi týždňami, podstatné je, čoho sú schopní vo svoj najlepší deň. To chcem zistiť, podľa toho pripravím základnú zostavu na Tottenham. Všetko bude jednoduchšie, keď budeme spolu šesť týždňov, ale nežijeme v ideálnom svete. Musíme sa prispôsobiť situácii."

 

V pelotóne Premier League by sa pre premiérové vystúpenie v novom pôsobisku dali nájsť aj prijateľnejší súperi než "kohúti" zo severu Londýna. "Želám si, aby sme si užili predstavenie na White Hart Lane. Čaká na nás veľmi, veľmi dobrý tím Premiership. Dlhodobo pracujú pokope. Poznáme ich štýl, no dôležitejšie je uvedomiť si vlastné rozpoloženie. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, mám predstavu, ako budeme hrať," prezradil Jürgen Klopp podľa oficiálnej internetovej stránky liverpoolskeho klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies