Liverpool vyhral aj na pôde Swansea, Rodgers velebil brankára Mignoleta

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:05 • 2 min
Liverpool vyhral aj na pôde Swansea, Rodgers velebil brankára Mignoleta

LONDÝN - Futbalisti FC Liverpool stále živia šancu na Ligu majstrov. V pondelňajšej dohrávke 29. kola anglickej Premier League zvíťazili na ihrisku Swansea City 1:0 a na štvrtý Manchester United strácajú iba dva body. V prípade nedeľňajšieho triumfu nad "červenými diablami" na Anfield Road sa dostanú na priečku znamenajúcu účasť v predkole LM.

slovakia

left justify in out

O triumfe nad Swansea rozhodol stredopoliar Jordan Henderson, ktorý je v tejto sezóne jedným z kľúčových hráčov "The Reds". "Skvelú robotu odviedol Daniel Sturridge, bola to od neho výborná prihrávka. Mal som aj trochu šťastia, keď ku gólu mi dopomohol teč Jordiho Amata. Vo futbale je však veľmi dôležité dostať sa do dobrej pozície na skórovanie. Získali sme veľmi cenné tri body. V prvom polčase sme sklamali a tréner Brendan Rodgers musel v šatni zvýšiť hlas. V druhom dejstve to bol z našej strany diametrálne odlišný výkon, lepšie sme si prihrávali loptu a hrali sme pozorne v obrane," citovala agentúra Reuters slová Hendersona, ktorý sa strelecky presadil v troch ligových zápasoch za sebou.

 

Liverpool od decembrovej prehry na Old Trafford ťahá impozantnú sériu. V najvyššej anglickej súťaži vyhral desať duelov a v troch uhral remízu. Po plnom zásahu na horúcej waleskej pôde tréner Rodgers velebil belgického brankára Simona Mignoleta, ktorý sa v prvom polčase zaskvel viacerými bravúrnymi zákrokmi. "Nie je pochýb o tom, že Simon sa postupne dostal do vrcholnej formy. V prvom polčase nás práve on držal nad vodou, bol excelentný. Po posledných vydarených stretnutiach mu stúplo sebavedomie a dokáže ho preniesť aj na spoluhráčov." Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel odohral proti Swansea opäť celý zápas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona