Liverpool vstúpi do éry po Suárezovi v Bostone

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:52 • 2 min
Liverpool vstúpi do éry po Suárezovi v Bostone

BOSTON - Futbalový Liverpool kráča ďalej už bez Luisa Suáreza. S odchodom uruguajského ostrostrelca sa vyrovnáva aj tréner úradujúceho anglického vicemajstra Brendan Rodgers.

slovakia

left justify in out

"Luis dal Liverpoolu všetko. Samozrejme, v minulosti sa odohrali okolo neho nejaké kontroverzie. Ale pre tím a pre mňa to bol v prvom rade excelentný futbalista. Škoda, že odišiel. Liverpool je však viac ako jeden hráč," povedal Rodgers v Bostone, kde jeho zverenci v stredu odohrajú prípravný zápas s AS Rím.

 

Suárez v 133 zápasoch za Liverpool strelil 82 gólov, ale jeho britská anabáza mala aj odvrátenú tvár. Negatívne sa zviditeľnil rasistickým urážaním Patricea Evru z Manchestru United a uhryznutím Branislava Ivanoviča z FC Chelsea. Neovládol sa ani na majstrovstvách sveta v Brazílii, kde pre zmenu pocítil jeho čeľuste na pleci taliansky obranca Giorgio Chiellini. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Uruguajčana dištancom na štyri mesiace. Počas tohto obdobia nesmie využívať zázemie svojho nového zamestnávateľa FC Barcelona, ktorý ho kúpil za 130 miliónov eur. 

 

Pozitívnejšie vidí Rodgers krok kapitána tímu Stevena Gerrarda, ktorý sa po MS rozhodol uzavrieť reprezentačnú kapitolu. "Liverpool pre neho znamená všetko. Vďaka odchodu z medzinárodnej scény by mohol byť čerstvejší a pripravený pomôcť nám tak často, ako to bude treba," myslí si tréner, ktorý má v kádri aj slovenského reprezentačného stopéra Martina Škrtela. 

 

Stredajší prípravný súboj sa uskutoční na slávnom bejzbalovom štadióne Fenway Park a stretnú sa v ňom kluby s bostonským vlastníckym pozadím. Liverpool patrí majiteľovi bejzbalových Red Sox Johnovi Henrymu, Rimania zase väčšinovému vlastníkovi basketbalových Celtics Jimovi Pallottovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies