Liverpool súhlasil s prestupom Suareza do Barcelony

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 13:53 • 2 min
Liverpool súhlasil s prestupom Suareza do Barcelony

LONDÝN - Predstavitelia anglického futbalového klubu FC Liverpool v piatok odsúhlasili predaj uruguajského útočníka Luisa Suareza do FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Katalánsky gigant na svojej webovej stránke informoval, že s hráčom podpíše v priebehu budúceho týždňa po absolvovaní lekárskej prehliadky päťročný kontrakt.
      

"Klub urobil všetko preto, aby si ma udržal. Avšak žiť a hrať v Španielsku, kde býva rodina mojej manželky, bol môj dlhoročný sen a ambícia. Verím, že teraz nastal správny čas. Brendanovi Rodgersovi a tímu želám do budúcnosti len to najlepšie. Klub je v dobrých rukách a som si istý, že bude úspešný aj v nasledujúcej sezóne."
      

Katalánci tak dotiahnu do úspešného konca transfer 27-ročného najlepšieho strelca Premier League v minulej sezóne (31 gólov). Za Suareza zaplatia údajne sumu v rozpätí 70 až 80 miliónov libier (cca 87,7 - 100,2 miliónov eur).
      

"Luis je špeciálny talent a ďakujeme mu za všetko, čo v tíme v poslednom období robil. Klub spravil všetko, čo bolo v jeho silách, aby Luisa v Liverpoole udržal. S veľkým sebazaprením a po dlhých rokovaniach sme napokon súhlasili s jeho prianím odísť do Španielska za novými výzvami a skúsenosťami," uviedol tréner "The Reds" Brendan Rodgers.
      

Suarezovi plynie rekordný trest od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za pohryznutie Taliana Giorgia Chielliniho na MS v Brazílii vo výške deväť zápasov, suspendácie na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokuty 100.000 švajčiarskych frankov (cca (82.210 eur). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies