Liverpool spasil trojgólový Sallah, Fulham s Rodákom dostal studenú sprchu

NETKY.SK • 13 September 2020, 12:06 • 2 min
Liverpool spasil trojgólový Sallah, Fulham s Rodákom dostal studenú sprchu

LONDÝN - Obhajca titulu FC Liverpool a nováčik Leeds United odštartovali v sobotu novú sezónu najvyššej anglickej futbalovej súťaže. O góly v zápase núdza nebola, padlo ich až sedem.

slovakia

left justify in out

Hrdinom úradujúceho majstra pri domácom víťazstve 4:3 bol autor hetriku Mohamed Salah. Tvrdé privítanie medzi elitou zažil FC Fulham s Marekom Rodákom, slovenský brankár trikrát inkasoval a nováčik prehral na vlastnom štadióne s FC Arsenal 0:3.

 

img

 

K senzácii chýbal kúsok 

Liverpool ukončil v predchádzajúcej sezóne 30-ročné čakanie na anglický titul a za jeho obhajobou vykročil po krátkej, 48-dňovej prestávke. Leeds absentoval v Premier League šestnásť rokov a v prvom zápase po návrate sa nezľakol favorita. Trikrát dotiahol vedenie domácich a odpovedať nedokázal až na tretí gól Salaha, ktorý dve minúty pred koncom riadneho hracieho času premenil svoju druhú jedenástku v stretnutí.

 

 

Klopp bol výkonom Leeds United ohúrený

"Leeds je výnimočný tím. Povedal som to už pred zápasom a na ihrisku to videli všetci. Štýl, akým sa prezentujú, to, ako bránia, ako idú do súbojov, je veľmi, veľmi dobré. Mimochodom, zvládajú to 95 minút! S duelom som úplne spokojný, ofenzívne to bolo v poriadku, v obrane sa môžeme zlepšiť a aj sa zlepšíme," povedal liverpoolsky tréner Jürgen Klopp, ktorý nešetril chválou na zverencov svojho náprotivka Marcela Bielsu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leeds United (@leedsunited),

 

Salah ohúril najmä svojím druhým zásahom, keď sa po štandardnej situácii dostal v šestnástke k odrazenej lopte a ľavačkou "zavesil" do ľavého horného rohu súperovej bránky. Ani na egyptského útočníka nezabudol Klopp pri svojom pozápasovom hodnotení. 

 

Arsenal pokračuje vo skvelých výkonoch

Fulham si postup vybojoval v play off druhej najvyššej súťaže a v 1. kole hostil londýnskeho rivala Arsenal. Rodák pri debute v Premier League lovil loptu zo svojej siete trikrát už do 57. minúty, postupne ho prekonali Alexandre Lacazette, Gabriel Paulista a Pierre-Emerick Aubameyang.

 

 

Miesto v základe za zásluhy 

Domáci tréner Scott Parker zdôraznil, že pri výbere zostavy neprihliadal na zásluhy z predchádzajúceho ročníka: "Nasadil som hráčov, o ktorých som si myslel, že majú najväčšiu šancu vyhrať tento zápas. Mužstvo sa buduje tri týždne, trénovalo a pracovalo tvrdo. Dúfal som, že sa fyzicky vyrovná s najnáročnejšou ligou na svete. Sentiment nehral žiadnu úlohu, vybral som tím, ktorý podľa mňa mohol dosiahnuť najlepší výsledok."

 

Kapitán chce ostať v Arsenale 

Arsenal sa chce po augustovom triumfe v FA Cupe vrátiť v tejto sezóne na priečky zaručujúce účasť v Lige majstrov. Pomôcť by k tomu mal aj kapitán Aubameyang, ktorý je podľa trénera Mikela Artetu blízko k podpisu nového kontraktu. "Naozaj verím, že to dotiahneme čoskoro. Už v najbližších dňoch by sme mohli mať dobré správy," citovala Artetu agentúra AFP.

 

img

 

Dúbravka nemohol hrať

Vydarený štart absolvoval tiež Newcastle United, na pôde West Hamu United zvíťazil 2:0. Zraneného slovenského reprezentanta Martina Dúbravku zastúpil v bránke hostí Angličan Karl Darlow a vo svojom prvom vystúpení v najvyššej súťaži od sezóny 2017/2018 si udržal čisté konto.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies