Liverpool sa spamätal po prehrách s United a Arsenalom

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:57 • 2 min
Liverpool sa spamätal po prehrách s United a Arsenalom

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool nechali v pondelok zabudnúť na predchádzajúce prehry v dôležitých súbojoch o popredné priečky najvyššej anglickej súťaže s Manchestrom United a Arsenalom Londýn.

slovakia

left justify in out

V dohrávke 32. kola v domácom prostredí štadióna Anfield triumfovali nad hráčmi Newcastlu United 2:0 a udržali sa v kontakte so štvrtým miestom zaručujúcim účasť v predkole budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Za Manchestrom City zaostávajú o štyri body.

 

K pondelkovému víťazstvu nasmeroval "The Reds" už v 9. min Raheem Sterling. Ten v ostatnom čase upútal pozornosť najmä neautorizovaným rozhovorom s britskou BBC, v ktorom vyhlásil, že o podpise nového kontraktu so svojím súčasným zamestnávateľom bude uvažovať až po skončení tohto ročníka. Poisťujúci presný zásah pridal v 70. min Joe Allen. Nádej "strák" na obrat v zápase definitívne pochoval v 83. min Moussa Sissoko, po červenej karte sa predčasne porúčal pod sprchy.

 

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers upustil od "značkovej" formácie 3-4-3 a na ihrisko pri absencii Martina Škrtela poslal štvorčlennú defenzívu. Slovenský stredný obranca si proti Newcastlu odpykal posledný duel trojzápasového dištancu a v nasledujúcom stretnutí už bude severoírskemu koučovi k dispozícii. Na "červených" čaká v nedeľu 19. apríla semifinále FA Cupu na pôde birminghamskej Aston Villy.

 

"Súboje so silnými súpermi nám nevyšli podľa predstáv. Po postupe v Anglickom pohári a výhre nad Newcastlom sme však opäť získali stratenú sebadôveru. Musíme sa pripraviť na Aston Villu, chceme postúpiť do finále," citoval Dejana Lovrena oficiálny klubový web LFC. Chorvátsky stopér sa do základnej zostavy Merseysiders vrátil práve pri Škrtelovej neúčasti.

 

FC Liverpool bojuje ešte na dvoch frontoch, čo si uvedomuje Brendan Rodgers: "Nevzdáme sa až do konca sezóny. Mali sme dobrú formu, ale prišli dva výsledky, ktoré nás sklamali. Museli sme sa spamätať, dostali sme sa do semifinále prestížnej pohárovej súťaže a dosiahli sme ligové víťazstvo, čo je dôležité."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies