Liverpool opäť víťazne

NETKY.SK • 16 Február 2020, 12:40 • 2 min
Liverpool opäť víťazne

NORWICH - Po štvorzápasovej pauze zavinenej zranením stehenného svalu sa do kádra futbalistov FC Liverpool v sobotňajšom súboji 26. kola anglickej Premier League na pôde posledného Norwichu vrátil Sadio Mane.

slovakia

left justify in out

A ihneď rozhodol o výhre "The Reds" 1:0.

 

img

Sadio Mane

Senegalčan rozhodol o výhre

Nemecký tréner Jürgen Klopp poslal Senegalčana na plochu na záverečnú polhodinu a ten sa mu za to v 78. minúte odvďačil svojim dvanástym gólom v prebiehajúcom ligovom ročníku. Liverpoolčania v celom priebehu zápasu disponovali výraznou územnou aj streleckou prevahou, no väčší počet vyložených šancí si nevypracovali. Norwich v zostave aj so slovenským reprezentantom Ondrejom Dudom pozorne bránil a boli to práve domáci, ktorí mohli otvoriť skóre duelu. Za nerozhodného stavu mal v 64. minúte veľkú príležitosť stredopoliar Alexander Tettey, no jeho strela len opečiatkovala pravú žrď Alissonovej brány. "Z hľadiska výkonnosti sme boli dosť dobrí v mnohých ohľadoch. Bohužiaľ v tej najdôležitejšej, ktorou je skórovanie, sme zlyhali," citoval portál bbc.com kouča domácich Daniela Farkeho.

 

Liverpool má náskok

Liverpool má na čele tabuľky 25-bodový náskok pred druhým obhajcom Manchestrom City, ktorý má však zápas k dobru. "Červeným" stačí k zisku titulu už "len" 5 triumfov v zostávajúcich dvanástich ligových zápasoch. Ak sa im to podarí, prelomia 30-ročné čakanie a získajú prvý titul v PL, resp. 19. v klubovej histórii. "Náš bodový náskok je naozaj veľký, až to nedokážem pochopiť. Nikdy predtým som to ešte nezažil, naozaj je veľmi náročné to dosiahnuť," vyjadril sa po súboji Klopp, ktorý bol s výkonom svojich zverencov spokojný. "Aj po výhre sa vraciam do šatne a s hráčmi rozoberáme niektoré situácie, ale vždy im po diskusii gratulujem ku výhre. Dnes sme získali ďalšie dôležité tri body," dodal.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona