Liverpool a kanonier Suárez kraľujú Premier League

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 18:42 • 2 min
Liverpool a kanonier Suárez kraľujú Premier League

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool sú blízko k zisku devätnásteho ligového titulu v histórii klubu.

slovakia

left justify in out

"The Reds" majú šesť kôl pred koncom Premier League 2013/2014 na čele dvojbodový náskok pred druhým FC Chelsea. Zverenci Brendana Rodgersa sa dostali na vedúcu pozíciu zásluhou nedeľňajšieho domáceho víťazstva 4:0 nad Tottenhamom Hotspur a predchádzajúceho zaváhania Chelsea na pôde Crystal Palace (0:1). Liverpool vládne ostrovnej elite opäť prvýkrát od Vianoc. Mužstvo z Anfieldu získalo naposledy ligový primát v sezóne 1989/1990.

 

Ak Liverpool vyhrá zostávajúcich šesť ligových stretnutí, získa titul. Tretí Manchester City má síce na konte o dva zápasy a štyri body menej, ale čaká ho ešte súboj na v tejto sezóne takmer nedobytnom Anfield Road (13. apríla). Zatiaľ jediný tím, ktorý zvíťazil na pôde LFC, je FC Southampton. "Svätci" vyhrali na Anfielde 1:0 ešte koncom lanského septembra. Okrem toho "The Reds" doma remizovali s Aston Villou, vo zvyšných štrnástich prípadoch boli stopercentní. 

 

FC Liverpool sa môže pochváliť najlepšou ofenzívou v najvyššej anglickej súťaži, na konte má úctyhodných 88 gólov a v kádri najlepšieho kanoniera Premier League Luisa Suáreza. Uruguajčan strelil v nedeľu svoj 29. ligový gól. Navyše, druhým najlepším strelcom súťaže je ďalší liverpoolsky útočník Daniel Sturridge, autor 20 zásahov. Darí sa aj slovenskému stopérovi aktuálneho lídra Martinovi Škrtelovi. Handlovský rodák strelil na stredného obrancu výborných šesť gólov. "Ukazujeme skvelú mentalitu. Navyše, keď máte za sebou celý Anfield, na ihrisku to cítiť. Snažíme sa hrať ofenzívne, ale zároveň zodpovedne v defenzíve. Zatiaľ sa nám to darí," hľadal príčiny úspechov v tomto ročníku tréner Liverpoolčanov Rodgers a dodal: "Naši fanúšikovia snívajú sen a my sa im ho pokúsime splniť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies